Εμπρός πίσω! Προεκλογικό σποτάκι σε… Γραμμική Β’ από τον Κυριάκο Βελόπουλο (video)

Η γνώση Γραμμικής Β' δεν ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την πρόσληψή μας στο koutipandoras.gr, με την ευθύνη για αυτό να βαραίνει αποκλειστικά τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

γραμμική β

Άλλα επίπεδα έχει αγγίξει η προσπάθεια των κομματικών επιτελείων να κάνουν κάτι πρωτότυπο στα προεκλογικά τους σποτ, μετά την πρωτοβουλία της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου να δημοσιεύσει βίντεο με το πολιτικό μήνυμα του κόμματος γραμμένο σε… Γραμμική Β’.

Κι όμως, ο Κυριάκος Βελόπουλος επέλεξε να βάλει άσκηση αποκρυπτογράφησης στους ψηφοφόρους του, καθώς ολόκληρο το μονόλεπτο σποτ που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αλλά και στις τηλεοράσεις, είναι γραμμένο εξ’ ολοκλήρου σε Γραμμική Β’, χωρίς βεβαίως το koutipandoras.gr να είναι σε θέση να αξιολογήσει την ποιότητα της «μετάφρασης», καθώς στη συντακτική μας ομάδα δεν ανήκει ο Michael Ventris που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β’ το 1952. Η γνώση Γραμμικής Β’ δεν ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την πρόσληψή μας στο koutipandoras.gr, με την ευθύνη για αυτό να βαραίνει αποκλειστικά τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν ο Κυριάκος Βελόπουλος μας έβριζε σε άπταιστα «γραμμικά», το πιθανότερο είναι να μην το καταλαβαίναμε ποτέ.

Πάντως, ο ίδιος φαίνεται πολύ περήφανος για το νέο του σποτάκι, τόσο που δε μας το βγάζετε από το μυαλό πως ήταν δική του ιδέα όλο αυτό. «Το καλύτερο προεκλογικό, σποτ των τελευταίων δεκαετιών, μόνο για Έλληνες! Δείτε δύο λεπτά και θα ανατριχιάσετε, θα δακρύσετε, πραγματικά! Προσφορά στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της! Ελληνική λύση το μοναδικό πραγματικά, ελληνικό, πατριωτικό, κόμμα της Βουλής», αναφέρει ο ίδιος στο twitter όπου δημοσιεύτηκε το σποτ.

Ακόμη και μέσα στο ένα λεπτό που διαρκεί το βίντεο, πάντως, η Ελληνική Λύση προλαβαίνει να «διδάξει» πράγματα που δεν προκύπτουν από πουθενά.

«Είμαστε Έλληνες. Εμείς δώσαμε γλώσσα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαστε πρώτοι. Το υπογράφουμε με την πρώτη γραφή του πολιτισμένου κόσμου, την Ελληνική», αναφέρει το σποτ, εν μέσω ενός σωβινιστικού παραληρήματος.

Σίγουρα θα διαφωνούσαν με αυτό, οι Σουμέριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Ελαμίτες (περσικός κόλπος), συνολικά καμιά 10ριά λαοί που είχαν γραπτή γλώσσα πριν τη Γραμμική Β’ της Μυκηναϊκής Περιόδου και οπωσδήποτε όλοι οι γλωσσολόγοι του κόσμου.

Αλλά δεν πειράζει. Γιατί να χαλάσει η πραγματικότητα ένα ωραίο(;) προεκλογικό σποτάκι;

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…