Γραμματέας KNE: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μια αντιδραστική τομή

Ο Θ. Κωτσαντής, μιλώντας στην ΕΡΤ την Παρασκευή (1/3), υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αντίπαλο, την πλειοψηφία των φοιτητών και της νέας γενιάς που τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο και αυτό θα φανεί ξανά και την επόμενη εβδομάδα με κορύφωση την Παρασκευή στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

kne 0

Ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ τόνισε ότι μέχρι τις Ευρωεκλογές υπάρχουν μεγάλες μάχες, που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός και του ΚΚΕ, καθώς πρέπει να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντεπίθεση, η πάλη του κινήματος, των φοιτητών, της νεολαίας, για όλα τα προβλήματα που καίνε την μέση λαϊκή οικογένεια, την παιδεία, την υγεία, την ακρίβεια, για την κατάσταση στο ΕΣΥ. Η αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους του αγώνα, εκεί θέλει να εκφράστει το ΚΚΕ, υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι το 65-70% της νομοθεσίας που περνάει στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι Ευρωπαϊκές οδηγίες, για αυτό και αντιπολίτευση στη ΝΔ, δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ίδιας πολιτικής και για αυτό καταλήγουν και στο ελληνικό κοινοβούλιο, να ψηφίζουν ακριβώς το 70 και το 80% της κυβέρνησης Μητσοτάκη.