Γράμματα και αριθμοί

Η κυβέρνηση των πολιτικά αναλφάβητων σε νέες περιπέτειες με πειραγμένα νούμερα  

question mark 1872665 1920

Τα μάθατε τα νέα; Μέσα στο χάος της ασυνάρτητης ακυβερνησίας,  αποκτήσαμε χθες και τρίτο Οικονόμου, λες και δεν μας έφταναν ο αριστεροδέξιος βουλευτής που αλλάζει κόμμα συχνότερα και από μάσκα και ο παρουσιαστής του Σκάι με τα βασιλικότερα του βασιλέως μητσοτακικά αντανακλαστικά.

Μόνο ο Χρήστος Οικονόμου από το «Γράμματα και Αριθμοί» της ΥΕΝΕΔ, λείπει. ΥΕΝΕΔ βέβαια έχουμε, μόνο που τη λέμε ΕΡΤ.

Ο σημερινός μίνι ανασχηματισμός έγινε μόνο και μόνο για να φαγωθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία στόλισε με τη σιβυλλική σιωπή της τις ημέρες των πυρκαγιών, την ίδια ώρα που οι φήμες την ήθελαν να λιάζεται στον σοσιαλιστικό παράδεισο της Κούβας.

Ίσως να της ξέφυγε κάποια ανεπιθύμητη ερώτηση στο Βατερλώ της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου, ποιος ξέρει. Ή δεν φρόντισε έγκαιρα να κλειδωθεί κάτι ενοχλητικοί λογαριασμοί (όπως της @Marka1) στα social media.

Η Πελώνη δεν είναι φυσικά ούτε ακραιφνής δεξιά ούτε ωμό λαχανικό σαν κάτι άλλα αναρριχητικά φυτά που κοσμούν την κυβέρνηση. Τα παλαιότερα «τιτιβίσματα» με τα οποία περνούσε γενεές δεκατέσσερις το κόμμα που αργότερα αποφάσισε χάριν καριερισμού να υπηρετήσει αποτελούσαν ασήκωτο βαρίδι στο σβέρκο της, όπως και η απροθυμία της όταν ο δάσκαλος Κούλης της πάσαρε τη γομολάστιχα.

Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να αντικατασταθεί στεγνά, αφού, όπως έγραψε και ο πιστός κύων Κουρτάκης είναι και …αντιτουριστική. Λες και υπάρχει έστω ένας τουριστικός, στην κυβέρνηση που έχει υπουργό Τουρισμού τον Χάρρυ Θεοχάρρυ.

Στη θέση της Πελώνη, που από Αριστοτελία έγινε εν μία νυκτί σκέτο τελεία, επελέγη ένας ακόμη Οικονόμου. Τι διάβολο, χοντρική τους ψωνίζουν; Άγνωστος στους παροικούντες άλλες Ιερουσαλήμ, έρημος και απρόσωπος, αλλά προφανώς τουριστικότερος της προκατόχου και ασφαλώς πιο γαλάζιος από την Πελώνη και τον επίσης φευγάτο Ταραντίλη.

Τι πάει και μπλέκει ο Μητσοτάκης με αλλόδοξους κυβερνητικούς εκπροσώπους; Ποιος του είπε ότι έτσι θα πείσει ευρύτερο ακροατήριο; Τέτοια κόλπα δεν πιάνουν ούτε σε μπανανίες του έκτου κόσμου. Ας βάλει τον Πορτοσάλτε, να τελειώνουμε. Τουλάχιστον να έχουμε να γελάμε.

Το κακό με τον Οικονόμου τον τρίτο, που νομίζω ονομάζεται Γιάννης, είναι ότι έχει και αυτός ποινικό μητρώο παρόμοιο με την Πελώνη. Τα ξεφτέρια του Twitter ξεσκόνισαν τον λογαριασμό του («ακάου», όπως τους λένε καλαμπουρίζοντας) και βρήκαν τουλάχιστον δύο αντιπολιτευτικά διαμαντάκια, βγαλμένη από την εποχή όχι του ΣυΡιζΑ, αλλά από τις αρχές του 2012, όταν είχαμε …Παπαδήμο:

· 11 Φεβρουαρίου 2012: «Απο τις μεγαλύτερες ατυχίες αυτής της χώρας είναι ότι τα τελευταία 2 χρονια έπεσε στα χέρια του ΓΑΠ και του Σαμαρά…αφήνω τον αλλον»

·  8 Μαρτίου 2012: «Στα αλήθεια τώρα, τι πλάκα που έχει αυτός ο τύπος που ξαναεγινε υπουργός προστασίας του πολιτη»

Πριν με περάσετε για αγράμματο ΔΑΠίτη, σας διευκρινίζω ότι τήρησα το συντακτικό, τον τονισμό και την ορθογραφία του πρωτοτύπου. Μισό λεπτό, μη φεύγετε, έχει κι άλλο γέλιο στα άπαντα του Γιάννη Οικονόμου (πάντοτε με την ορθογραφία του πρωτοτύπου):

12 Ιουνίου 2013: «Πάλι βρέχει κι άδεια είναι πια αργά..Ιούνιος δηλαδη»

8 Μαΐου 2013: «Μετά από τις λαμπερες λιακάδες συννεφιά σημερα..γκρίζα μουντή συννεφιά..»

28 Μαρτίου 2013: «Πολύ βροχή και φέτος..»

7 Μαρτίου 2013: «Τσικνοπέμπτη και βροχή…ωραία!!!»

Και επειδή πατρίς και οικογένεια δίχως θρησκεία δεν γίνεται, 3 Μαΐου 2013: «”Οίμοι, φως του κόσμου οιμοί φως το εμόν! Ιησού μου, ποθεινότατε, έκραζεν η Παρθένος θρηνωδούσα γοερώς”..»

Δεν ξέρω πόση είναι η απόσταση από το «οίμοι» στο «οιμοί», ξέρω όμως ότι, ωιμέ, η χώρα έχει πέσει στα χέρια ανθρώπων που, στην καλύτερη περίπτωση, είναι Τσίρκο Μεντράνο.

Το hashtag «Οικονόμου_σβήνε» εμφανίστηκε σε χρόνο μηδέν μετά την αναγγελία του κωμικοτραγικού ανασχηματισμού και ο ίδιος ο Οικονόμου έσπευσε να αποδείξει ότι είναι διαφορετική πάστα από την Πελώνη. Εκείνη άφησε τα παλιά «τιτιβίσματα» να καμαρώνουν στο σκρίνιο του Twitter εξηγώντας ότι ο άνθρωπος αλλάζει ή κάτι τέτοιο, ενώ εκείνος βάλθηκε να σβήνει.

Τα μετεωρολογικά τα άφησε, αλλά εκείνο με τον Σαμαρά και το άλλο με τον υπουργό Προ-Πο που «έχει πλάκα» τα διέγραψε, μέσα σε καταιγισμό από χαχανητά. Ο έχων πλάκα είναι φυσικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξίσου φυσικά έμεινε αμετακίνητος στη θέση του, αφού το χουντικό modus operandi του είναι της απολύτου αρεσκείας (1) των νοικοκυραίων και (2) της ίδιας της πρωθυπουργάντζας.

Στο πόστο του παραμένει και ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού το έργο του στον τομέα της πολιτικής προστασίας θεωρείται αδιαμφισβήτητο, ό,τι και αν λένε οι Μαδούροι. Οι νεκροί από τον Covid (που θερίζει ανενόχλητος) δεν είναι ούτε 15 ψωροχιλιάδες , ενώ τα στρέμματα που καρβουνιάστηκαν μετρήθηκαν εκ νέου, από το ΑΠΕ, και βρέθηκαν μόλις 46.582.

Πώς είπατε; Ναι, έχετε δίκιο, δεν είναι στρέμματα αυτά, αλλά …εκτάρια. Και τι θέλετε τώρα, μαδούροι; Εμείς θα τα γράφουμε σε εκτάρια για να κάνουμε οικονομία σε μηδενικά και να φαίνονται μικρότερες οι αχανείς καμένες εκτάσεις. Ειδικευόμαστε σε γκρηκ στατίστικς και πειραγμένα νούμερα. Στην ανάγκη, αν έτσι το θέλει ο πολυχρονεμένος, θα βγάζουμε τις ανακοινώσεις σε έτη φωτός.

Σταθείτε να κάνω την πράξη, γιατί μου άρεσε αυτό το τελευταίο. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: μόλις 5,2 τετραγωνικά έτη φωτός κάηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα. Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…