ΚΘ

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γράμμα στον πρωθυπουργό

Επιτρέψτε μου να σας κάνω γνωστά κάποια πράγματα που ίσως σας διαφεύγουν λόγω του φόρτου εργασίας που έχετε ή της μη στενής επαφής σας με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

EK Mitsotakis 0

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα τις προθέσεις σας για τους «αιώνιους φοιτητές» ή τουλάχιστον αυτούς που εσείς θεωρείτε ως αιώνιους.

Επιτρέψτε μου να σας κάνω γνωστά κάποια πράγματα που ίσως σας διαφεύγουν λόγω του φόρτου εργασίας που έχετε ή της μη στενής επαφής σας με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

1) Η Μαρία, 30 χρονών, εγγεγραμμένη στο τμήμα Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Πάτρας. Δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο, «αιώνια» λοιπό για εσάς Η Μαρία, κύριε Πρωθυπουργέ, έμεινε έγκυος στο δεύτερο έτος, διέκοψε τις σπουδές της, έχει σήμερα μία πανέμορφη οικογένεια με δύο παιδάκια και αποφάσισε τώρα να συνεχίσει τις σπουδές, κάτι που πιθανώς θα της στερήσετε εσείς και η παράταξή σας.

2) Ο Γιώργος πέρασε φέτος στο γνωστό σε όλους ΠΑΠΕΙ (οικονομικό πανεπιστήμιο Πειραιά) με μεγάλες στερήσεις από την πλευρά των γονιών του να πληρώνουν τα φροντιστήρια. Ο Γιώργος όμως αναγκάζεται να μην πάει καθόλου φέτος, ίσως και τα επόμενα χρόνια, καθώς η μητέρα διαγνώστηκε με καρκίνο και θα πρέπει να βοηθάει τα μικρότερα αδέρφια του για όσο καιρό χρειαστεί.

3) Η Αλεξάνδρα ζει κ εργάζεται στην Καλαμάτα, στα 40 της χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της και να σπουδάσει, πέρασε λοιπό στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και είναι πολύ χαρούμενη. Παρόλα αυτά οι συνθήκες εργασίας της καθώς και τα οικονομικά της την αναγκάζουν να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής, να πληρώνει ξενοδοχείο, να περνάει όσα μαθήματα δίνει αλλά να μην μπορεί να ακολουθήσει ακριβώς τον Οδηγό Σπουδών με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια εσείς κ η παράταξή σας να την θεωρήσετε «αιώνια φοιτήτρια» ενώ στην ουσία θα είναι μία μαχήτρια να κερδίσει αυτά που σε άλλους είναι αυτονόητα.

Δεν είναι αυτονόητα κύριε πρωθυπουργέ μας, Για μερικούς από εμάς η ζωή είναι μία διαρκής πάλη, ένας αγώνας να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας, με δυσκολίες που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το δικαίωμα στη Δία Βίου Μάθηση, για το δικαίωμα στην ισότητα, για το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτου καταγωγής, φύλου, οικονομικής θέσης. Εσείς δεν μπορείτε να μας το στερήσετε γιατί πρώτον ο αγώνας είναι άγνωστη λέξη σε εσάς και δεύτερον γιατί ο ελληνικός λαός που σας εξέλεξε πρωθυπουργό μπορεί να σας στείλει πάλι σπίτι σας.

Μετά τιμής,

Μία φοιτήτρια – Μία υποψήφια «αιώνια φοιτήτρια» – Μία αγωνίστρια της ζωής

ΥΓ. Τα 3 τυχαία παραδείγματα αντιπροσωπεύουν χιλιάδες φοιτητές

* Το κείμενο το στάλθηκε από την αναγνώστρια του koutipandoras.gr, Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…