"Γραφείο Τύπου" της ΝΔ ο ΣΚΑΙ: Ο "σκηνοθετημένος" διάλογος Οικονόμου – Σπυράκη (video)

Ένα πρωτοφανές και άκρως τραγικό για τη δημοσιογραφία θέατρο – και μάλιστα κακό – έπαιξαν οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ μαζί με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Μετά το περίφημο «σκονάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρη Πορτοσάλτε με την έτοιμη ερώτηση και τη δήθεν έκπληξη του αρχηγού της ΝΔ, το κανάλι είχε όλως τυχαίως «ετοιμοπόλεμο» βίντεο με δηλώσεις Μητσοτάκη από τη Βουλή για το Σκοπιανό στις οποίες αναφερόταν η Σπυράκη.

5a537e281dc52456178b4619

Δημήτρης Οικονόμου, Μαρία Αναστασοπούλου και Μαρία Σπυράκη σκηνοθέτησαν έναν απαράδεκτο διάλογο για τα μάτια των τηλεθεατών τους αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να «πιαστούν στα πράσα» για ακόμη μια φορά.

Ο ΣΚΑΙ, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Ειδικότερα, η Μαρία Σπυράκη ερωτηθείς για τη συνοχή στις απόψεις της ΝΔ για το Σκοπιανό ξεκίνησε να διαβάζει απόσπασμα δηλώσεων σε τυχαίο χρόνο μάλιστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Και μια και το θέσατε, 11 Ιουλίου του 2017, σας διαβάζω επί λέξει» λέει η Μαρία Σπυράκη ξεκινώντας να διαβάζει τις δηλώσεις του αρχηγού του κόμματός της. Πριν προλάβει καλά καλά να ολοκληρώσει την πρώτη πρόταση των δηλώσεων, ο Δημήτρης Οικονόμου τη διακόπτει: «11 Ιούλιου;», λέει με δήθεν απορία ο δημοσιογράφος.

«11 Ιουλίου του 2017, στη Βουλή. Κυριάκος Μητσοτάκης» του απαντά η Σπυράκη.

«Μισό λεπτό να το δούμε» της απαντούν με ένα στόμα και μια φωνή οι παρουσιαστές της εκπομπής, με τη χαρά της Σπυράκη και τη δήθεν έκπληξή της που η ομάδα του ΣΚΑΙ είχε προλάβει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να εντοπίσει τις εν λόγω δηλώσεις Μητσοτάκη πριν από έξι ολόκληρους μήνες στη Βουλή, να μην είναι δυνατόν να «κρυφτούν».

«Το έχετε ε; Είστε πολύ προχωρημένοι», λέει προς Οικονόμου και Αναστασοπούλου η Σπυράκη μην μπορώντας να συγκρατήσει το γέλιο της.

«Βεβαίως», απαντά ο Οικονόμου ενώ διευκρινίζει από μόνος του και χωρίς να έχει αναφερθεί νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σε αυτό, πως το βίντεο των δηλώσεων Μητσοτάκη έγινε σε ανύποπτο χρόνο στη Βουλή.

«Ναι, είναι σε ανύποπτο χρόνο» επισημαίνει η «νόμιμη» εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Είχε πάρει απάντηση τότε;», ρωτά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ.

«Όχι» απαντά η Σπυράκη την οποία και ξαναδιακόπτουν οι παρουσιαστές προκειμένου να παίξουν πια αυτό το βίντεο που βρήκαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Η Σπυράκη, ενθυμούμενη την παλιά της εργασία και νιώθοντας οικεία στη στέγη του ΣΚΑΙ, μπαίνει ξανά στο ρόλο της παρουσιάστριας και δίνει «πάσα» το βίντεο.

«Ας ακούσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ευχαριστώ πολύ» λέει η εκπρόσωπος της ΝΔ στην κάμερα.


Δημοσιογραφία ΣΚΑΙ με… σκονάκια

Το ότι ο ΣΚΑΙ πρόλαβε να εντοπίσει τη συγκεκριμένη ομιλία Μητσοτάκη, να κόψει και να ράψει το εν λόγω απόσπασμα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων και τελικώς να το παίξει, μας ξεπερνά. Είναι πρακτικά αδύνατο σε ζωντανή εκπομπή να εντοπιστεί κάτι τέτοιο σε δευτερόλεπτα.

Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα επομένως πως έχουμε να κάνουμε με έναν απροκάλυπτα σκηνοθετημένο διάλογο και ένα βίντεο που είχε συνεννοηθεί από πριν να παίξει στον ΣΚΑΙ, πιθανώς με ακόμη ένα «σκονάκι» της ΝΔ προς το κανάλι.

Κάτι ακόμα που «δίνει» το ψεύτικο διάλογο είναι η αντίδραση της Σπυράκη. «Το έχετε ε; Είστε πολύ προχωρημένοι» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα γέλια της αφού η ίδια γνωρίζει πολύ καλά λόγω επαγγέλματος, πως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να συμβεί σε δευτερόλεπτα.

Το θέατρο του Οικονόμου με την ερώτηση για την ημερομηνία των δηλώσεων Μητσοτάκη αλλά και η επισήμανσή του στη Σπυράκη πως αυτές έγιναν σε τυχαίο χρόνο, πρόσθεσαν το κερασάκι στην τούρτα του σόου που μας πρόσφεραν απλόχερα σήμερα το πρωί. Μάλλον ο ΣΚΑΙ αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά την έννοια της δημοσιογραφίας και δεν διστάζει να κοροϊδέψει τους τηλεθεατές του μπροστά στα μάτια τους.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως πριν από δυο μήνες, όταν «έσκασε» η είδηση της ύπαρξης στα Paradise Papers της offshore εταιρίας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι στα νησιά Κέιμαν, που είχε αποκαλύψει πρώτο το Documento, η κυρία Σπυράκη βγήκε στον «αγαπημένο» της ΣΚΑΙ να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Αν και είχε παραδεχτεί με αρκετά κυνικό τρόπο την ύπαρξη της offshore εταιρίας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και χωρίς καμία ιδιαίτερη πίεση πάλι από τους ίδιους παρουσιαστές, είχε αγγίξει «αναίμακτα» και τελείως επιφανειακά το θέμα.

ΥΓ: Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τον πραγματικό εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ανάμεσα στους τρεις «πρωταγωνιστές». 

Αφήνουμε και αυτό εδώ, απλά και μόνο να υπάρχει (δείτε στο 35:33)


ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή