Γραφείο εύρεσης εργασίας κάλεσε σε συνέντευξη όλους τους ανέργους της Στοκχόλμης!

cover
NewsRoom 26/02/2014 | 20:15

Με κακόγουστη φάρσα που προκάλεσε χάος μοιάζει το λάθος που έκανε ένα γραφείο εύρεσης εργασίας της Στοκχόλμης, το οποίο κάλεσε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους της πόλης να παρουσιαστούν ταυτόχρονα για να περάσουν από συνέντευξη για την πρόσληψή τους...

«Κάτι πήγε στραβά με την ηλεκτρονική λίστα ενημέρωσης και δημιουργήθηκε μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση στην υπηρεσία», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Κλας Όλσον.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήγγειλε τις επικείμενες προσλήψεις αντί να σταλεί σε περίπου 1.000 ανθρώπους εστάλη σε 61.000, σχεδόν σε όλους τους ανέργους της Στοκχόλμης, ανέφερε η αστυνομία της πρωτεύουσας.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο και, καθώς έρχονταν ολοένα και περισσότεροι, η ουρά απλώθηκε μέχρι και την κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Καθώς οι ώρες περνούσαν και υπάλληλοι του γραφείου αδυνατούσαν να ελέγξουν την κατάσταση, τα πνεύματα οξύνθηκαν και κλήθηκε η αστυνομία για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους που είχαν αρχίσει να εξαγριώνονται.

«Όταν φτάσαμε εδώ υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και επικρατούσε αναστάτωση», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ουλφ Λίντγκρεν.

Ο Κλας Όλσον δήλωσε στην εφημερίδα Aftonbladet ότι δεν γνωρίζει εάν επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος ή τεχνικό πρόβλημα.