Newsroom

Newsroom

Γουίλ Σμιθ: Το χαστούκι του στοίχησε τον αποκλεισμό από τα Όσκαρ για 10 χρόνια

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή βαριάς ποινής στον διάσημο ηθοποιό Γουίλ Σμιθ για το χαστούκι στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

smith 1

Ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος εισέβαλε στη σκηνή των βραβείων Όσκαρ 2022 για να χαστουκίσει τον Κρις Ρος, λίγη ώρα προτού κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού της χρονιάς, αποκλείστηκε από τα Όσκαρ και όλες τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας για 10 χρόνια, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας.

Η απόφαση έρχεται μετά από μια συνεδρίαση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, ωστόσο ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν, αποφάσισε να την επισπεύσει.

Μετά την παραίτηση του Σμιθ από την Ακαδημία την περασμένη Παρασκευή, όπως έγραψε ο Ρούμπιν στην επιστολή του προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, «είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων να διεκπεραιωθεί έγκαιρα το θέμα».

Στην επιστολή της Ακαδημίας υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων: «Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για όλους στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο, ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να εκθέτει ο κ. Σμιθ στη σκηνή».

«Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής, δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς την κατάσταση στην αίθουσα», ανέφερε στη συνέχεια η επιστολή. «Γι’ αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς, να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, και αποδειχθήκαμε απροετοίμαστοι για κάτι πρωτόγνωρο».

Ο 52χρονος Αμερικανός ηθοποιός είχε χαστουκίσει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ επί σκηνής, στη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, αντιδρώντας σε προσβλητικά σχόλια που έκανε ο Ροκ για τη σύζυγό του.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…