Newsroom

Newsroom

Γουχάν: Το ηλιοβασίλεμα που έγινε viral

H φωτογραφία ενός γιατρού που στέκεται δίπλα στο κρεβάτι ενός 87χρονου με κορονοϊό και χαζεύουν μαζί το ηλιοβασίλεμα κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες.

γιουχαν2

Οπως σημειώνουν τα ασιατικά ΜΜΕ, η λήψη της εικόνας έγινε στις 5 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά τις πέντε το απόγευμα, έξω από το νοσοκομείο Ρενμίν, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Γουχάν στην Κίνα, της πόλης που αποτέλεσε την «καρδιά» της επιδημίας του Covid-19. 

«Ο ηλικιωμένος άνδρας βρίσκεται στο θάλαμο απομόνωσης για σχεδόν έναν μήνα, με αποτέλεσμα να πέσει σε κατάθλιψη. Η εικόνα του ηλιοβασιλέματος σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να του φτιάξει τη διάθεση», δήλωσε ο γιατρός του, Liu Kai, ο οποίος τον συνόδευσε με την απαραίτητη στολή.

«Από τότε που ξέσπασε ο ιός και αποσπάστηκα στο Γουχάν, έμπαινα νωρίς το πρωί στους θαλάμους και έφευγα αργά το βράδυ», λέει ο Liu, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη από τις 7 Φεβρουαρίου. «Σπανίως έβλεπα ήλιο, οπότε μόλις αντίκρισα αυτό το φως, αμέσως συγκινήθηκα»

Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου σε άσχημη κατάσταση και από τότε η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί σημαντικά παρ’ όλο που πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές.

Η φωτογραφία έχει γίνει viral στα social media και δίνει μία διαφορετική οπτική σε σχέση με τον κορονοϊό και την ελπίδα που αρχίζει να γεννιέται ακριβώς στο σημείο που γεννήθηκε και εξαπλώθηκε. 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…