Newsroom

Newsroom

Google: Τι αναζητήσαμε περισσότερο στην Ελλάδα το 2023 – Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι στην πρώτη θέση

Aπό το Sin Boy στον Στέφανο Κασσελάκη και από την αλλαντίαση... στη Black Friday - Oι αναζητήσεις που κυριάρχησαν στη χώρα μας το 2023

Google

Το 2023 σιγά σιγά φτάνει στο τέλος, καθώς μόλις 20 μέρες απομένουν να να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά, με τη Google να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις ανά θεματική για το 2023 στη χώρα μας.

Μάλιστα ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί το πρόσωπο που βρίσκεται στην πρώτη θέση με τον τράπερ «Sin Boy» να κερδίζει τη μάχη των αναζητήσεων, ενώ πολύ ψηλά στα πρόσωπα που «έψαξε» ο κόσμος για αυτή τη χρονιά κατατάσσεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Τα πρόσωπα που αναζητήσαμε περισσότερο το 2023

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια απίστευτη και πρωτόγνωρη εμφάνιση στην πολιτική ζωή της χώρας, καθώς κατάφερε σε πολύ λίγο καιρό να αναδειχθεί αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολύ λογικά κατατάσσεται στην δεύτερη θέση των αναζητήσεων σε πρόσωπα, πίσω μόνο από τον Sin Boy.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Google, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Οι διασημότητες που έφυγαν το 2023 και αναζητήθηκαν περισσότερο

Πολλά είναι τα διάσημα πρόσωπα που έφυγαν μέσα στο 2023 με την πρώτη πεντάδα στις αναζητήσεις να συμπληρώνουν ο Μάθιου Πέρι, η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, σε σειρά κατάταξης.

Ο αλλαντίαση, τα κιμπούτς και η «ΛΟΑΤΚΙ»

Τα αθλητικά γεγονότα που κυριάρχησαν στις αναζητήσεις της Google στην Ελλάδα κατά το 2023 είναι το Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού, το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, η βαθμολογία της Super League, το ΑΕΚ – Ολυμπιακός και το Ελλάδα – Γαλλία.

Οι Έλληνες, βέβαια φάνηκε ότι είχαν και άλλες σημαντικές απορίες, στις οποίες κάλεσε την Google να δώσει απαντήσεις.

Επομένως, στην ερώτηση «τι είναι;» κυρίαρχησαν οι λέξεις «αλλαντίαση», «στρεπτόκοκκος», «λεπτοσπείρωση», «1237» και «ΛΟΑΤΚΙ».

Στο ερώτημα «πότε…;», οι περισσότερες αναζητήσεις στη χώρα μας συμπληρώθηκαν από τους όρους «αλλάζει η ώρα», «παίζει η ΑΕΚ», «είναι η Black Friday», «είναι οι δημοτικές εκλογές» και «ανοίγει το Τριώδιο».

Ασφαλώς μετά το «πότε» ήρθε και το «γιατί…;», με τους Έλληνες να αναζητούν περισσότερο το 2023: «ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου», «πετάμε χαρταετό», «δακρύζουν τα μάτια», «γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ», «είναι μαύρα τα βουνά».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…