Newsroom

Newsroom

Google: Πατέρας έστειλε γυμνή φωτογραφία του παιδιού του σε γιατρό και έμπλεξε άσχημα

Μια εκπρόσωπος της Google, σε δήλωσή της, είπε ότι η εταιρεία εμμένει στις αποφάσεις της, παρόλο που οι αρχές επιβολής του νόμου απάλλαξαν το ζευγάρι από τις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας.

google 485611 1920

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Καλιφόρνια: Ο Μάρκ, ένας πατέρας στην Καλιφόρνια,”πιάστηκε” άθελά του από τα φίλτρα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της Google όταν τράβηξε μερικές φωτογραφίες των γεννητικών οργάνων του άρρωστου γιού του για τον γιατρό.

Με τη βοήθεια των φωτογραφιών, ο γιατρός διέγνωσε το πρόβλημα και συνταγογράφησε αντιβιοτικά, τα οποία έδιωξαν την μόλυνση του παιδιού γρήγορα. Το επεισόδιο αυτό, ωστόσο, άφησε τον Mark με ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού τον έκανε στόχο αστυνομικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους nytimes, ο πατέρας πιάστηκε από έναν αλγόριθμο που είχε σχεδιαστεί για να παγιδεύει ανθρώπους που ανταλλάσσουν υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και η εταιρεία, αμέσως, απενεργοποίησε τον λογαριασμό του, στερώντας του τις επαφές, τα email, τις φωτογραφίες και το τηλεφωνικό του πρόγραμμα. Στην συνέχεια αρνήθηκε να ανακαλέσει την απόφασή της όταν ο ίδιος υπέβαλε ένσταση.

Σχεδόν 10 μήνες αργότερα, από τον αποκλεισμό της Google, ο Μάρκ, ειδοποιήθηκε μέσω ταχυδρομείου, ότι το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο είχε ολοκληρώσει μια έρευνα εναντίον του.

Τελικά ένας αξιωματικός διαπίστωσε ότι ο Μαρκ δεν είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα, όμως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του αφού ο αρχικός αριθμός τηλεφώνου του και η διεύθυνση email του εξακολουθούσαν να είναι απενεργοποιημένοι.

Όταν ο Μάρκ μίλησε με τον αξιωματικό τον ρώτησε αν μπορούσε η αστυνομία να επικοινωνήσει με την Google και να τους εξηγήσει ότι ήταν αθώος, με τον αξιωματικό να του απαντά πως δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Στη συνέχεια ο πατέρας άσκησε ξανά έφεση για την υπόθεσή του στην Google, παρέχοντας την αναφορά της αστυνομίας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αφού έλαβε ειδοποίηση πριν από δύο μήνες ότι ο λογαριασμός του διαγραφόταν οριστικά, ο Μάρκ μίλησε με έναν δικηγόρο για να μηνύσει την Google και ρώτησε πόσο μπορεί να κοστίσει.

«Αποφάσισα ότι μάλλον δεν άξιζε να κάνω μήνυση αφού κόστιζε 7.000 δολάρια», είπε ο ίδιος

Μια εκπρόσωπος της Google, σε δήλωσή της, είπε ότι η εταιρεία εμμένει στις αποφάσεις της, παρόλο που οι αρχές επιβολής του νόμου απάλλαξαν το ζευγάρι από τις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας.