"Γονείς φαντάρων, θεωρούν τους γιους σας αναλώσιμους"

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων συνέταξε την ακόλουθη επιστολή με αποδέκτες τους γονείς στρατιωτών: Η εικόνα που θα αντικρίσετε στο πρώτο…

stratiotes 0

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων συνέταξε την ακόλουθη επιστολή με αποδέκτες τους γονείς στρατιωτών:

Η εικόνα που θα αντικρίσετε στο πρώτο επισκεπτήριο θα είναι σε μεγάλο βαθμό πλασματική. Τα παιδιά σας θα έχουν πάρει σαφείς οδηγίες να είναι καθαροί, σιδερωμένοι, να μην πουν κάτι που θα σας ανησυχήσει. Στα επισκεπτήρια και στις επιθεωρήσεις προσπαθούν να σουλουπώσουν και να κρύψουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα στρατόπεδα της χώρας.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε και τη συζήτηση για τα ατυχήματα, τους τραυματισμούς, τις αυτοκτονίες. Θεωρούν τους γιους σας αναλώσιμους και δωρεάν εργατική δύναμη, μετατρέποντας μας σε Υπηρέτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν φθηνές διακοπές, στις Λέσχες Αξιωματικών για να τρώνε και να πίνουν ακόμη φθηνότερα, να σβήνουμε φωτιές, να ανοίγουμε δρόμους, να καλύπτουμε τα κενά κράτους και Δήμων.

Ενώ δίνουν δισεκ. ευρώ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ (από το 2011 έως σήμερα έχουν δοθεί στο ΝΑΤΟ 16 δισεκ. ευρώ), εξοπλισμούς και Μισθοφόρους, κόβουν το πετρέλαιο στις μονάδες της παραμεθορίου, λιγοστεύουν το φαγητό, για οικονομία (:) Με πρόσχημα το Μνημόνιο, κατήργησαν τα δωρεάν εισιτήρια-καταστάσεις επιβίβασης σε όσους υπηρετούν Έβρο-νησιά-ΕΛΔΥΚ. Περιόρισαν χορηγούμενα είδη ρουχισμού στους νεοσύλλεκτους. Άνοιξαν πανάκριβα ιδιωτικά ΚΨΜ τετραπλασιάζοντας τις τιμές. Η υποχρεωτική στράτευση μετατράπηκε σε έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας και κοστίζει 3000-4000 ευρώ. Το οικονομικό θα είναι και το πιο συχνό θέμα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες:«Μάνα, πατέρα στείλε λεφτά».  Την ίδια ώρα μόνο εσείς ξέρετε πώς τα φέρνετε βόλτα.

Κανένα «εθνικό καθήκον» δε δικαιολογεί αυτές τις θυσίες. Κανένα «εθνικό καθήκον» δε δικαιολογεί τη διαρκή στρατιωτική ένταση, τους νέους εξοπλισμούς, τις ασκήσεις με το Κράτος Φονιά Ισραήλ. Τι δουλειά έχει ο ελληνικός στρατός σε Αφρική-Ασία, γιατί να συμμετέχει σε βάρβαρες επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να στηρίζουμε εμείς τους ΝΑΖΙ φονιάδες της Ουκρανίας, φίλους του Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, όπως θέλει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος;

Μη δεχτείτε να γίνει ο γιος σας γρανάζι στη μηχανή του πολέμου. Ο ελληνικός στρατός έχει ενεργό συμμετοχή στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ. Μη δεχτείτε ο γιος σας να συμμετάσχει σε κατασταλτικές ενέργειες του στρατού, να στραφεί εναντίον σας όταν αγωνίζεσθε. Βοηθήστε τον να αρνηθεί τη μετάθεση στην Κύπρο και οπουδήποτε εκτός συνόρων. Η μετάθεση στην Κύπρο είναι Παράνομη όταν ο φαντάρος υπογράψει ότι Αρνείται. Κανείς –παρά τα όσα λέγονται- δε μπορεί να τον υποχρεώσει να πάει…

Η θητεία δεν είναι η ευκαιρία να σκληραγωγηθεί ο γιος σας και να γίνει άντρας. Καμαρώστε τον στην προσπάθειά του να κρατήσει στάση αξιοπρέπειας. Δεν είναι αντριλίκι να δέχεσαι αδιαμαρτύρητα τα καψόνια, να υποτάσσεσαι στην εκμετάλλευση και τη δωρεάν εργασία που προσφέρουν οι φαντάροι, να σιωπάς στην εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα, να ανέχεσαι τους ΝΑΖΙ που ολοένα αυξάνονται στον Στρατό και μόνο τα Επιτελεία, αλλά και ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος, δεν τους βλέπουν. Καμαρώστε τον αγώνα του να αλλάξει το παρόν και το μέλλον του. Γι’ αυτό μη βάλετε βύσμα, μην παρακαλέσετε, μην υποχρεωθείτε στους πολιτικούς που καταστρέφουν τις ζωές σας. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο δρόμος των συλλογικών αγώνων και της αντίστασης. Ο δρόμος του Δικτύου  Σπάρτακου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που τόσα χρόνια πετυχαίνουν νίκες αλλάζοντας την καθημερινότητα των φαντάρων και βάζοντας μια ξεκάθαρη αγωνιστική λογική για τη θητεία.

Γονείς και συνάδελφοι ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ στου Παραλόγου τη Θητεία. Αναπτύσσουμε συλλογικούς αγώνες, διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, απαιτούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό. Είμαστε Φαντάροι-Πολίτες με Στολή».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…