Γωγώ Μπρέμπου: «Οι καταλήψεις έγιναν αυθόρμητα, δικαιολογημένα και ειρηνικά» (video)

Η Γωγώ Μπρέμπου μίλησε για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και την αγωνιστική στάση των νέων ανθρώπων που όπως είπε «δεν κάθονται πλέον στον καναπέ».

mprempou

Η ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν με τα πτυχία των καλλιτεχνών αυτή την εποχή. «Αυτό βγήκε προς τα έξω ως ένα καλλιτεχνικό θέμα, ενώ δεν είναι μόνο καλλιτεχνικό θέμα, αφορά γύρω στις 280 ειδικότητες. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί και δεν είναι θέμα γενικών διεκδικήσεων. Τι σημαίνει στην Ελλάδα “τίτλος σπουδών”; Πώς αυτός μεταφράζεται στην αγορά εργασίας και τι δικαιώματα παρέχει; Αυτό το Προεδρικό Διάταγμα πραγματοποιήθηκε για να προλάβουν κάποιους διορισμούς ΑΣΕΠ. Αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει όμως, με το τι θεωρούμε στην Ελλάδα και πώς ονομάζουμε ως “κράτος” τους απόφοιτους δραματικών σχολών και τουριστικών επαγγελμάτων», σχολίασε η Γωγώ Μπρέμπου.

Στη συνέχεια μίλησε και αντέκρουσε το επιχείρημα ότι «καθοδηγούνται» από κάποιο πολιτικό κόμμα. «Για τις καταλήψεις και όλα αυτά που έγιναν, δεν υπήρχε καμία πολιτική εισχώρηση ή επιρροή, όπως λένε. Ήταν κάτι που έγινε απολύτως αυθόρμητα, δικαιολογημένα και ειρηνικά. Για πολλά χρόνια έλεγαν ότι τα παιδιά που είναι 19,20,25 χρονών είναι μια γενιά που ξαπλώνει στον καναπέ και είναι στο κινητό. Ε λοιπόν δεν είναι, διεκδικούν κάτι».

Επιπλέον μίλησε για τον ρόλο των ψυχαγωγικών εκπομπών και για τις παραιτήσεις των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου:  «Το πώς βγήκε προς τα έξω δημοσιογραφικά θέλει πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Κάποτε υπήρχε αυτό που λέγαμε “ρεπορτάζ”, είτε εφημερίδας, είτε τηλεοπτικό που φωτογράφιζε ένα θέμα από όλες τις γωνίες. Τολμώ να το πω ότι οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν είναι ρεπορτάζ, είναι σχολιαστικές και κατά έναν τρόπο κατευθυνόμενες. Γράφτηκε κάπου ότι οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς και αυτό δεν ισχύει. Είναι κάποιες κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι από τη συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης που έχουν για κάποια πράγματα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα θέμα πολιτικής ανάλυσης, είναι κάτι εντελώς αυθόρμητο».

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…