Newsroom

Newsroom

“God Save the King”: Ο “νέος” εθνικός ύμνος της Βρετανίας

Η νέα εκδοχή του εθνικού ύμνου ακούστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, παρουσία της Λιζ Τρας

1000 20

Ο βρετανικός εθνικός ύμνος, με την αλλαγή στους στίχους («Ο Θεός να σώζει τον Βασιλιά» αντί για «Ο Θεός να σώζει τη Βασίλισσα»), ακούστηκε σήμερα για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, παρουσία της πρωθυπουργού Λιζ Τρας.

Η νέα εκδοχή («God Save the King») αντικαθιστά το «God Save the Queen», τον ύμνο που ακουγόταν σε επίσημες εκδηλώσεις από την άνοδο της Ελισάβετ Β’ στον βρετανικό θρόνο (1952) μέχρι σήμερα.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας περιέγραψε τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’, ως τη στιγμή που φοβόταν, σε έναν σύντομο διάλογο που είχε νωρίτερα σήμερα με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, ο οποίος απαθανατίστηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες. «Η στιγμή που φοβόμουν, όπως ξέρω και για πολλούς άλλους ανθρώπους», ακούστηκε να λέει ο Κάρολος Γ’ υποδεχόμενος την πρωθυπουργό Τρας στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αναφερόμενος στον θάνατο της βασίλισσας.

Νωρίτερα, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Καμίλα, δέχθηκε δια χειραψίας τα συλλυπητήρια πολιτών επί περίπου 10 λεπτά. Μάλιστα, κοντοστάθηκε για λίγο προκειμένου να ατενίσει τις αναρίθμητες ανθοδέσμες που έχουν αφήσει επισκέπτες στην είσοδο του παλατιού.

«Δεν πρέπει να σας απασχολούμε πολύ», είπε επίσης ο βασιλιάς Κάρολος στην Λιζ Τρας, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία την περασμένη Τρίτη. «Ήταν τόσο συγκινητικό το απόγευμα, όταν φθάσαμε. Τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να αφήσουν λίγα λουλούδια», συνέχισε.

Η συνάντηση της πρωθυπουργού με τον βασιλιά της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τη βιντεοσκόπηση του πρώτου διαγγέλματος του νέου μονάρχη προς το έθνος, κατά το οποίο ο Κάρολος Γ’ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας του και θα αφοσιωθεί στα καθήκοντά του.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…