Γνωστός μπασκετμπολίστας πίσω από μεγάλο κύκλωμα κλοπών πολυτελών αυτοκινήτων (photos)

cover
NewsRoom 13/10/2014 | 16:25

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν στην κυκλοφορία με παραποιημένα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και αφού είχαν εκδώσει νέες άδειες κυκλοφορίας σε στοιχεία τρίτων προσώπων.

Ανάμεσα στα μέλη της σπείρας είναι και γνωστός μπασκετμπολίστας της Β΄ Εθνικής σε ομάδα των Δυτικών Προαστίων, ο οποίος μάλιστα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και πάλι τις Αρχές για ληστείες σε βάρος ομοφυλόφιλων που εντόπιζε μέσω διαδικτύου και chat rooms και έκλεινε ερωτικά ραντεβού μαζί τους, με σκοπό τη ληστεία.

Τα τρία μέλη της σπείρας, όλοι τους Έλληνες 32,44, και 49 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από κλιμάκιο αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου «ΘΗΣΕΑΣ», στην περιοχή του Αιγάλεω, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος επίσης Έλληνας συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες μαζί με το συνεργό τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων. Στη συνέχεια, τα οδηγούσαν στο συνεργείο αυτοκινήτων του 44χρονου, όπου παραποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και αφού προέβαιναν σε έκδοση νέων άδειών κυκλοφορίας με στοιχεία τρίτων προσώπων, τα διέθεταν στην κυκλοφορία.

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα με παραποιημένα χαρακτηριστικά. Κατασχέθηκε επίσης ένα ταξί το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητές τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τρυπάνι, ένας ηλεκτρικός τροχός και 5 κουτιά που περιείχαν πλήθος με πόντες που είχαν διαφορετικούς χαρακτήρες και σύμβολα.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 49χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.