Γνωστός δημοσκόπος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αγγίξει το 20% – Ο Κασσελάκης δεν έχει μετρηθεί σε κάλπη»

«Τον ΣΥΡΙΖΑ ή να το πω καλύτερα, τον Κασσελάκη δεν τον έχουμε μετρήσει ποτέ σε κάλπη»

ευρωεκλογές 2

Την εκτίμησή του για τις ευρωεκλογές και τις τάσεις που θα καταγραφούν ανέφερε ο γνωστός δημοσκόπος Θωμάς Γεράκης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc προέβλεψε και τα ποσοστά των κομμάτων από την κάλπη της επόμενης Κυριακής.

Ο Θ. Γεράκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα δούμε ρεκόρ αποχής στις ευρωεκλογές που θα πέσει ακόμα και κάτω του 50%, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμησή του για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι δήλωσε ο Γεράκης για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

«Αυτή τη στιγμή λοιπόν, αν δούμε τα αποτελέσματα όλων των ερευνών, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται πάνω από 30, δηλαδή θα γράφει 3 μπροστά. Αυτό μας λένε οι δημοσκοπήσεις. Εγώ θα σας έλεγα από ένα εύρος 30 έως 35%.

Το ίδιο περίπου για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από 13, 14 έως και 17 ή και πάνω από το 17%, το ΠΑΣΟΚ από 10,3 έως 14, η Ελληνική λύση από 6,7 έως 10, το ΚΚΕ από 6,5 έως 9,5. Βλέπετε ότι εκεί περίπου τα ψάχνουν τα κόμματα.

Και θα ήθελα επίσης να πω, ότι οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν και μπορούν να καταγράψουν με ακρίβεια τις τάσεις της στιγμής, αλλά δεν είναι ερευνητικά εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να προβλέπουν αποτελέσματα.

Σχετικά με το αν είναι εφικτό το ποσοστό του 20% για τον Σ. Κασσελάκη σχολίασε: «εγώ το έχω μέσα στην πιθανότητα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το απέκλειε. Βλέποντας και τις χρονοσειρές όπου το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ανοδική τάση.

Τον ΣΥΡΙΖΑ ή να το πω καλύτερα, τον κ. Κασσελάκη δεν τον έχουμε μετρήσει ποτέ σε κάλπη. Μετριέται στις δημοσκοπήσεις, αλλά σε κάλπη δεν έχει μετρηθεί. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, έχει ένα ίσως μεγαλύτερο ερωτηματικό από ότι έχουν οι επιδόσεις όλων των υπόλοιπων κομμάτων.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο αλλάζει λίγο την εκλογική του βάση και όπως και να την αλλάζει έχει μια εκλογική βάση με χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας απ’ ότι τα υπόλοιπα κόμματα και λιγότερο πιστό από τα υπόλοιπα κόμματα. Εκεί υπάρχει ένα ερωτηματικό. Αυτή τη στιγμή όμως, θεωρώ ότι οι κάλπες αδειανές είναι και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτε».

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…