ΔΧ

Δημήτρης Χατζηαποστόλου

Γνωριζόμαστε

Όταν ένας Κυριάκος Μητσοτάκης σχίζει τα ιμάτιά του για τη νόμιμη άδεια πολιτικού κρατούμενου, ένα νέο σκάνδαλο ετοιμάζεται να βγει στη φόρα. Όταν μια ακροδεξιά ΝΔ φέρει στη βουλή το μεταναστευτικό ως επίκαιρο θέμα συζήτησης, μερικά αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος ενός ακόμα μέλους της, θα αποκαλυφθούν. Όταν η αρχηγός του πρώην ΠΑΣΟΚ μιλά για αυτοκάθαρση, ένα μοβ λουλουδάκι μαραίνεται στο πάρκο Ασικάγια της μακρινής Ιαπωνίας.

5ab7da26cd3a1866025a1323

Αυτή την περίοδο έχει ανοίξει ξανά η τάπα κι έντονος ζόφος του παλαιού πολιτικού συστήματος αναδύεται. Όπου βρέχει βρέχονται. Δεκάδες χρόνια τώρα! Κι αντί να κρατήσουν τα προσχήματα οι φέροντες την ποινική ή ηθική ευθύνη, επιδίδονται σε ένα σόου ευαισθησίας και πολιτικής φλυαρίας.  

Ε λοιπόν, στην ίδια χώρα ζούμε! Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Από εποχής που οι δωσίλογοι έγιναν ευυπόληπτοι πολίτες γνωριζόμαστε. Από εποχής  ακροδεξιάς και παρακράτους. Από όταν ευλογήθηκαν πολιτικά γένια και συγκροτήθηκαν πολιτικά τζάκια. Από όταν άρχισε η αχαλίνωτη αφαίμαξη του δημόσιου χρήματος μέχρι σήμερα, γνωριζόμαστε. Και στο μέλλον, όταν δεν θα υπάρχουμε εμείς και άλλοι άνθρωποι θα έχουν γεννηθεί, και τότε θα γνωριζόμαστε και θα γνωρίζουμε. Θα ξέρουμε τι έγινε, ποιοι ήταν οι ρήτορες του μίσους, οι σύγχρονοι δωσίλογοι και νεοναζί, ποιοι ρήμαξαν και έφαγαν, και ποιοι έβαλαν τα χέρια στα σκατά μπας και καθαρίσει η κόπρος. Ποιος ο λόγος λοιπόν για όλα αυτά τα πολιτικά σόου της αντιπολίτευσης και των υποτελών τους;

Μικρή χώρα η Ελλάδα, γνωριζόμαστε. Κι αν η δικαστική εξουσία δεν ήταν μεσοτοιχία με το παλιό πολιτικό σύστημα, θα είχαμε γνωριστεί ακόμα καλύτερα. Ας συγκρατήσει λοιπόν τις κορώνες του ο κος Μητσοτάκης για τα τρικάκια που θα πετάξει την επόμενη φορά ο Ρουβίκωνας και την πιθανή τους είσοδο διαμαρτυρίας σε κάποια πρεσβεία. Δεν απειλείται η κοινωνία από αυτά, ουδέποτε απειλήθηκε. Κι ας μιλήσει για το νέο ρεντίκολο που βγήκε στη φόρα. Για τη γιάφκα του ΚΕΛΠΝΟ με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της χρυσοφόρου απάτης. Πιο μαφιόζικο πεθαίνεις. Επίμαχα έγγραφα, αποδεικτικά στοιχεία, κινήσεις λογαριασμών… Όλη η απάτη στο πιάτο! 

Η πρόσφατη αποκάλυψη της γιάφκας φανερώνει το ξεσάλωμα που συντελείτο επ΄αόριστο από όλο το παλιό πολιτικό σύστημα και τους συνοδοιπόρους της. Και καμία εθνικιστική κορώνα του  Μητσοτάκη, καμία υστερική διαμαρτυρία της οικογένειας Παπαντωνίου – Κουράκου, καμία απαξίωση των ευρημάτων από τους δημοσιογράφους της διαπλοκής, μπορεί να σκεπάσει τη μπόχα των πρόσφατων ευρημάτων. 

Μην σχίζουν λοιπόν επί ματαίω τα ιμάτιά τους και τα νανογιλέκα τους. Θα τους χρειαστούν να σκεπάσουν τις πομπές τους, ακόμα μία φορά. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι