Newsroom

Newsroom

Γλυκά Νερά: Η υπόθεση που συγκλόνισε μία χώρα

Από το "παραμύθι" περί δήθεν αδίστακτων διαρρηκτών, στην ομολογία της γυναικοκτονίας

5300001 1

Πάνω από επτά ώρες ανάκρισης χρειάστηκαν για να “σπάσει” ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και να ομολογήσει χθες, μετά από 37 ολόκληρες μέρες, στις αστυνομικές αρχές ότι αυτός ήταν που σκότωσε τη σύζυγό του, την 20χρονη Καρολάιν, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και μπροστά στο 11 μηνών παιδί τους, ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και για το οποίο ο ίδιος αρχικά είχε ισχυριστεί ότι το είχαν διαπράξει αδίστακτοι ληστές που είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Ο 32χρονος πιλότος προσήχθη με ελικόπτερο από την Αλόννησο, όπου βρισκόταν για το μνημόσυνο της Καρολάιν, στη ΓΑΔΑ και ανακρινόταν από το μεσημέρι, μετά από νεοτερα στοιχεία τα οποία προέκυψαν απο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συγκεκριμένα, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστήριζε ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα από τους δήθεν δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα. Επίσης, «φως» στην υπόθεση έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε ο σύζυγός της, ήταν νεκρή.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, και υπό το βάρος των αντιφάσεων, ο 32χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει το έγκλημά του. «Εγώ το έκανα», παραδέχτηκε στις αστυνομικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα πάνω στα νεύρα του, μετά από έναν διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν. Φαίνεται μάλιστα πως η Καρολάιν ήθελε να απομακρυνθεί από το σύζυγό της και να πάρει μαζί της και το μωρό τους και το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται να αναζητούσε μέσω ιστοσελίδας και ξενοδοχείο προκειμένου να μείνει.

Παρά τη σοκαριστική του ομολογία, επικαλέστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους, εξηγώντας το γιατί δεν ομολόγησε από την πρώτη στιγμή τη δολοφονία.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι το φονικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Στην κατάθεσή του, ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων είχε πει πως διαρρήκτες, μιλώντας “σπαστά ελληνικά”, είχαν εισβάλει στο σπίτι προκειμένου να ληστέψουν την οικογένεια. «Τους είπα αμέσως πού είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνει κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα», είχε αναφέρει, ενώ συνέχιζε: «Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου».

Ο 32χρονος είχε βρεθεί από τους αστυνομικούς που εσπευσαν στο σημείο δεμένος σε μία καρέκλα, ενώ σκοτωμένος με στυγνό τρόπο είχε βρεθεί και ο σκύλος της οικογένειας, με τον θάνατό του να αποδίδεται αρχικά στην προσπάθεια των “διαρρηκτών” να μην ξυπνήσουν οι γείτονες από τα γαβγίσματά του.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…