Γλυφάδα: Ποια είναι η Μαρία Καρνέση που σκότωσε ο δράστης – Το χρονικό του μακελειού

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη τη χώρα το μακελειό που συνέβη σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα

Γλυφάδα

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το απίστευτο μακελειό που συνέβη στη Γλυφάδα σήμερα το πρωί, με έναν 70χρονο άνδρα να μπαίνει σε ναυτιλιακή και να σκοτώνει 3 άτομα, με ένα εξ’ αυτών να είναι η Μαρία Καρνέση, αδερφή του γνωστού εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, τον γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη, αλλά και έναν καπετάνιο ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει την δράστη.

Η Μαρία Καρνέση ήταν μια εκ των ιδιοκτητών της European Navigation, μιας τεράστιας ναυτιλιακής εταιρείας που ο όμιλος της διατηρεί γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες.

Μάλιστα η European Navigation διαχειρίζεται και στόλο 35 πλοίων που εκτείνεται από δεξαμενόπλοια χημικών και VLCC, μέχρι μεγάλα VLOC / Capesize bulk carriers.

Γλυφάδα – Το χρονικό του μακελειού

Ο 70χρονος άνδρας περίπου στις 10 το πρωί κατέφτασε στα γραφεία της εταιρείας και με την κάρτα που είχε, από όταν δούλευε εκεί, μπήκε μέσα έχοντας στην κατοχή του βαρύ οπλισμό.

Αρχικά δεν είδε τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, αλλά αρκετού εργαζόμενους, όπου τους καθησύχασε ότι δεν θα τους πειράξει, τονίζοντας τους ότι πήγε για να σκοτώσει τα αφεντικά.

Ο ίδιος ανεβαίνοντας στον πάνω όροφο βρήκε πρώτη απ’ όλους τη Μαρία Καρνέση και την πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ παράλληλα δίπλα σε αυτή καθόταν και ο γαμπρός της Αντώνης Βλασσακης τον οποίο σκότωσε επίσης. Στο σημείο υπήρχε και ένας εργαζόμενος της εταιρείας, καπετάνιος, ο οποίος προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη αλλά μάταια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και αυτός.

Από τύχη μάλιστα γλίτωσε και η αδερφή της Μαρίας Καρνέση, Δέσποινα, η οποία έλειπε από το σημείο και ακούγοντας πυροβολισμούς έσπευσε να ακολουθήσει όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι κρύφτηκαν στο υπόγειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπακογιάννη: Ψύχραιμο άδειασμα Γεωργιάδη, Πορτοσάλτε για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου

Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε ο δράστης – Πληροφορίες για ακόμα τρεις νεκρούς

Φωτιά στο Twitter με το τραγούδι του Βλάχου: «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε» (Video)

Σάκης Ρουβάς: Η απάντησή του στον Γ. Νταλάρα για την ερμηνεία του στο «Άξιον Εστί»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…