Γλυφάδα: Το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτουργεί χωρίς να έχει άδεια

Δίχως άδεια λειτουργεί το κολυμβητήριο Γλυφάδας, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα του υγιειονομικού ελέγχου που έγινε στο κολυμβητήριο του Δήμου τον περασμένο Σεπτέμβριο.  

FS Kolymvitirio

Με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται πιθανοί κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών που κάνουν χρήση του κολυμβητηρίου.

Ο υγειονομικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο το οποίο δημοσιεύει σήμερα το documentonews.gr με θέμα «Αποτέλεσμα υγειονομικού ελέγχου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Γλυφάδας – Μη συμμόρφωση» κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι «το Δημοτικό Κολυμβητήριο στερείται άδειας λειτουργίας».

«Με το παρόν έγγραφο επισημαίνουμε στο Δήμαρχο Γλυφάδας ότι προκειμένου να λειτουργήσει το κολυμβητήριο απαιτείται άδεια λειτουργίας η οποία εκδίδεται από τον Δήμο μετά από γνωμοδότηση της Υπηρεσίας μας σύμφωνα με το άρθρο 27 της (δ) σχετικής, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της ασφάλειας των λουομένων», επισημαίνεται στο έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου στις 13 Σεπτεμβρίου με την ένδειξη «Επείγον».

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε μάλιστα και στη Διεύθυνση Υγείας Π.Ε. Νότιου τομέα για τις δικές της ενέργειες. Και αυτό διότι «τις δεξαμενές χρησιμοποιούν και άτομα (ενήλικες και με παιδιά) με αναπηρία (ΑμεΑ).

Κολυμπούν μικρά παιδιά

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί το κολυμβητήριο του Δήμου Γλυφάδας στο οποίο κολυμπούν μικρά παιδιά και δραστηριοποιούνται δύο κολυμβητικοί σύλλογοι λειτουργεί χωρίς άδεια, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την προστασία των λουόμενων.

«Το Δημοτικό Κολυμβητήριο εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια με ευθύνη του Δημάρχου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών που προσέρχονται μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά» τονίζει στο documentonews.gr, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, Παναγιώτης Γιάχος.

Η δήλωση – καταγγελία

Πριν από μερικές ημέρες για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε δήλωση καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Γιάχου και των δημοτικών συμβούλων Στυλιανού Θεοδοσόπουλου και Ιωάννη Τζουβέλη. Η καταγγελία κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στο Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπύρο Κοκκινάκη, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος υπουργείου Υγείας, τη Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής κτλ. Στην καταγγελία οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γλυφάδας καταγγέλλουν το γεγονός ότι το κολυμβητήριο λειτουργούσε χωρίς άδεια και εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι τον «περασμένο Ιούλιο με fast track διαγωνισμό ο Δήμαρχος Γλυφάδας προχώρησε στην ενοικίαση των κολυμβητικών διαδρομών σε ιδιώτη επιχειρηματία ο οποίος έχει ήδη εγκατασταθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο».

Επίσης στην ίδια καταγγελία επισημαίνουν πως «η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων εκτός του ότι είναι ανήθικη πράξη απέναντι στους ανυποψίαστους συμπολίτες μας, θα είναι και μια προκλητική αδιαφορία για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας». Η δήλωση καταγγελία πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου. Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. 

Δείτε το έγγραφο: 

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.