Newsroom

Newsroom

Γλίτωσε την επανάκληση ο Παπανδρέου

Τα κατάφερε η πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ και δεν θα επανακληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου,…

papandreou3

Τα κατάφερε η πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ και δεν θα επανακληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε περιοριστεί στο να στείλει ένα υπόμνημα. Απορρίφθηκε, επίσης, η πρόταση για βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου έστειλε ξανά στην Επιτροπή το υπόμνημα που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα συμπληρωματικό σημείωμα στο οποίο ανάφερε πως σε αυτό περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχε να θέσει υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός διευθυντή του ΣΔΟΕ, Ευάγγελος Καραμάνος κατάθεσε στην Προανακριτική πως σε σύσκεψη διευθυντών του Σώματος για τη Λίστα Λαγκάρντ, στις 2 Οκτωβρίου 2012, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής Στέλιος Στασινόπουλος κι ο Νίκος Λέκκας, πρώην Διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ, ο κ. Λέκκας τους είπε πως υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συζήτηση διακόπηκε όταν εμφανίστηκε άνθρωπος από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Κανελλόπουλος. Ο κ. Λέκκας, πάντως, το είχε διαψεύσει στη δική του κατάθεση. Επιπλέον, ο κ. Καραμάνος υποστήριξε πως το ΣΔΟΕ θα απευθυνθεί στον αντίστοιχο ιρλανδικό φορέα προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τους πραγματικούς δικαιούχους των 550 εκατ. δολαρίων, αν λαβει σχετική εντολή από την Προανακριτική.