Newsroom

Newsroom

Γλιτώσαμε τα χειρότερα: Ήττα της Λε Πεν δείχνουν τα έξιτ πολ

Ήττα του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν και νίκη του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Νικολά Σαρκοζί προμηνύουν τα exit…

le pen 6

Ήττα του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν και νίκη του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Νικολά Σαρκοζί προμηνύουν τα exit poll στη Γαλλία, μετά από το «κλείσιμο» της κάλπης στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών στη χώρα.

Ειδικότερα, το ακροδεξιό κόμμα της Λε Πεν φαίνεται πως χάνει και τις τρεις σημαντικές περιφέρειες, στις οποίες προηγούταν στον α’ γύρο τον εκλογών.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη διαδραμάτισε η απόσυρση των σοσιαλιστών υποψήφιων, καθώς και η έκκληση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ για στήριξη του κεντροδεξιού κόμματος ως «ανάχωμα» στην επέλαση της Λε Πεν.

Στη βόρεια περιοχή της χώρας, οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί κερδίζουν το 57,5% των ψήφων έναντι 42,5% του Εθνικού Μετώπου. Στα νοτιοανατολικά, όπου υποψήφια είναι η ανιψιά της Λε Πεν, Μαριόν, ο κεντροδεξιός υποψήφιος προηγείται με ποσοστό 54,5%.

Η συμμετοχή και στις δύο περιφέρειες υπερβαίνει το 61% – σημαντικά αυξημένη έναντι του πρώτου γύρου, ενώ στα ανατολικά, η κεντροδεξιά προηγείται με 48,4% έναντι 36,4% του Εθνικού Μετώπου.

Εάν επιβεβαιωθούν τα προαναφερθέντα ποσοστά, αφού τα επίσημα αποτελέσματα για τις 13 περιφέρειες αναμένονται αργά το βράδυ της Κυριακής, τότε θα πρόκειται για μία μεγάλη ήττα της Λε Πεν, η οποία προσδοκούσε στην «κατάκτηση» αρκετών περιφερειών. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…