Γκρίνιες από τους δικηγόρους για μείωση των διορισμών τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές

Ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός σε σημερινή ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία για τη μείωση του ποσοστού των δικηγόρων που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

καλπεσ

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός αναφέρει ότι από τα στατιστικά στοιχεία των διορισμών των δικαστικών αντιπροσώπων που απέστειλε ο ‘Αρειος Πάγος, κατόπιν σχετικού αιτήματός του, «προκύπτει ότι οι δικηγόροι που έχουν διοριστεί πανελλαδικά ως τακτικοί και αναπληρωματικοί, καλύπτουν το 75,90% των πραγματοποιηθέντων διορισμών, αντί του προβλεπόμενου μέχρι τώρα ποσοστού 77,5%». Αντίθετα, συνεχίζει ο πρόεδρος της ολομέλειας, «παρατηρείται αύξηση της ποσόστωσης των δικαστικών υπαλλήλων κατά 1%».

Ακόμη, ο κ. Βερβεσός αναφέρει ότι «η μείωση των διορισμών των δικηγόρων έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία και ευθύνη του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας και χωρίς μέχρι σήμερα να μας έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως η σχετική απόφαση».

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα» τονίζει ο κ. Βερβεσός, «για την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση που συνιστά ανεπίτρεπτη δυσμενή μεταχείριση των δικηγόρων και μεταβάλλει επί τα χείρω την ήδη μειωμένη εκπροσώπησή μας».

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου δεν εκτίμησε ούτε τη συνεισφορά του δικηγορικού σώματος στην ομαλή διενέργεια των εκλογών και ιδίως των πρόσφατων ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, που ήταν από τις πιο δύσκολες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ούτε τις συνέπειες που έχουν επέλθει σε αυτό από την πρωτοφανή, σε διάρκεια, αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων και ιδίως των Αθηνών και Θεσσαλονίκης για τρεις εβδομάδες περίπου και μάλιστα σε ενεργή δικαστική περίοδο και λίγο πριν από τις δικαστικές διακοπές».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…