Newsroom

Newsroom

Γκρίλο και Λέγκα του Βορρά θέλουν επιστροφή της Ιταλίας στη λιρέτα

Υπέρ  της αναθεώρησης όλων των ιδρυτικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται το ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία,…

beppe

Υπέρ  της αναθεώρησης όλων των ιδρυτικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται το ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αναμένεται να συγκεντρώσει υπογραφές με στόχο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.

«Εάν ήμασταν κυβέρνηση, θα ζητούσα την αναθεώρηση όλων των ευρωπαϊκών συνθηκών, την πλήρη αναθεώρηση όλων των συνθηκών», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη ενώπιον ξένων δημοσιογράφων.

«Η Ευρώπη του σήμερα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να την κατεδαφίσουμε προκειμένου να την ανοικοδομήσουμε από το μηδέν» είπε, και ανέφερε πως του λείπει η εποχή της λιρέτας και του καλπάζοντος πληθωρισμού που έδειχνε ότι «οι άνθρωποι εργάζονταν και κατανάλωναν».

Την ίδια ώρα, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκινάει εκστρατεία από το Σάββατο προκειμένου να συγκεντρώσει υπογραφές με στόχο να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα – που πάντως δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα – μέσα σε διάστημα ενός έτους, για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.

«Το θέμα δεν είναι να μάθουμε εάν μπορούμε να εξέλθουμε από την Ευρωζώνη, αλλά το να εξέλθουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μπέπε Γκρίλο, ο ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος, το οποίο τελευταία βλέπει τις επιδόσεις του να επιδεινώνονται, σε αντίθεση με τη Λέγκα του Βορρά.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…