Newsroom

Newsroom

Γκράφιτι για τους Grup Yorum στο κέντρο της Αθήνας

Ένα τεράστιο γκράφιτι προς τιμήν του συγκροτήματος Grup Yorum, τα μέλη του οποίου βιώνουν σκληρές διώξεις και φυλακίσεις στην Τουρκία, δημιουργήθηκε στην οδό Μεταξά στα Εξάρχεια.

grupyorum

Το γκράφιτι απεικονίζει τα τρία μέλη του συγκροτήματος που έχασαν πριν λίγο καιρό τη ζωή τους, την Ελίν Μπόλεκ, τον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και το Μουσταφά Κοτσάκ. Οι τρεις αγωνιστές του επαναστατικού συγκροτήματος θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία έκφρασης και δράσης.

Δύο άλλα μέλη του συγκροτήματος είχαν βρεθεί πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα για συναυλία αλληλεγγύης που είχε διοργανωθεί για αυτούς.

Το συγκρότημα μετράει 35 χρόνια ζωής, 23 άλμπουμ και μία ταινία, με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία κ.ά., ενώ έχει μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο των τουρκικών διωκτικών αρχών και του ίδιου του Ερντογάν εξαιτίας του περιεχομένου των κομματιών του.

Τα μέλη της μπάντας έχουν χαρακτηριστεί συνεργάτες της οργάνωσης DHKP-C και τη «λίστα υποστηρικτών τρομοκρατίας» από τον Ερντογάν.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…