«Γκουρού»... αυτοβελτίωσης - προσωπικής ανάπτυξης ο Χαρδαλιάς

Μια ανάρτηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους χρήστες στα social media, αναφορικά με την ρήση της οποία έβαλε στο story του στο istagram, προκαλώντας δηκτικά σχόλια 

NewsRoom 23/01/2022 | 13:32

Ο  υφυπουργός  ποστάροντας μια φωτογραφία αλλά «πολύ σκληρός για να πεθάνει», από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία ... που συνοδευόταν  με ένα μήνυμα εις την αγγλικήν γράφοντας « Don't wish it were easier wish you were better. Don't wish for less problems, wish for more skills». Σε απλά ελληνικά: «Μην εύχεσαι να ήταν πιο εύκολο, να εύχεσαι να είσαι καλύτερος. Μην επιθυμείς λιγότερα προβλήματα, να επιθυμείς περισσότερες δεξιότητες».  

 

Επειδή ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν έβαλε το όνομα του δημιουργού της φράσης στην οποία και αναπαρήγαγε στην ανάρτηση του, όπως αναφέρει η Αυγή, είδε ότι είναι μια από τις πιο κοινές συμβουλές που έδινε ο επιχειρηματίας Τζιμ Ρον (1930-2009). Ποιός είναι αυτός; Ο Ρον, έκανε, μεταξύ άλλων, έκανε και  καριέρα ως ομιλητής για θέματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης ενώ έχει γράψει και σχετικά βιβλία. Όπως «Τα 5 βασικά κομμάτια στο παζλ της ζωής» και «Οι 12 στύλοι της επιτυχίας» που έχουν μεταφραστεί και στη χώρα μας.


Η φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δεν ανήκει στον Τζιμ Ρον αλλά στον μέντορά του Τζον Ερλ Σόεφ, (1916-1965) που ήταν επίσης επιχειρηματίας και έγινε γνωστός ευρύτερα ως ομιλητής περί των «νόμων της επιτυχίας» και ποια βήματα πρέπει να κάνει ο καθένας για να επιτύχει όσα έχει ονειρευτεί.

Ο Τζιμ Ρον πρόβαλε το τρίπτυχο πιο δυνατός, πιο σοφός, καλύτερος. Έκανε ομιλίες – μαθήματα για το πώς θα ξεπεράσει κανείς τον προσωπικό «χειμώνα», τον οικονομικό «χειμώνα», τον κοινωνικό «χειμώνα». 


Και η απάντηση ήταν τα λόγια του μέντορά του Τζον Ερλ Σόεφ: «Μην εύχεσαι να ήταν πιο εύκολο, να εύχεσαι να είσαι καλύτερος. Μην επιθυμείς λιγότερα προβλήματα, να επιθυμείς περισσότερες δεξιότητες. Μην επιθυμείς λιγότερες προκλήσεις, να εύχεσαι περισσότερη σοφία».

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε εάν ο Νίκος Χαρδαλιάς βρήκε τη ρήση στο χάος του διαδικτύου και απλώς την πόσταρε επειδή του φάνηκε ενδιαφέρουσα ή πράγματι έχει εντρυφήσει στους Ρον και Σόεφ, κάνοντας μαθήματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης για να πειστεί ότι μπορεί όλα να τα καταφέρει, ότι μπορεί όλα όσα ονειρεύεται να τα κατακτήσει. Όπως και να έχει οι χρήστες στα social έσπευσαν να σχολιάσουν δηκτικά την ανάρτηση του...«Γκουρού»,  αυτοβελτίωσης  και προσωπικής ανάπτυξης