Γκουρμέ απολιτίκ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, παλιός μάστορας της πολιτικής μαγειρικής, έλαβε (ή έδωσε;) την πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά της 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης του

appetizer 2802 1920

Στα παρακμιακά μαγέρικα όταν τα κρέατα ήταν «αρπαγμένα» (δύσοσμα) -οι εστιάτορες- δεν τα έψηναν ποτέ, τα παρασκεύαζαν στην κατσαρόλα με κατακόκκινη σάλτσα, μπόλικο αλατοπίπερο, εξωτικά μπαχαρικά και τα έσβηναν πάντα με σκουρόχρωμο κρασί. Έτοιμο το γκουρμέ πιάτο! Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, σου έλεγε ο άλλος. 
Πως αλλιώς να πουλήσεις το σάπιο καλύπτοντας τις επικίνδυνες οσμές;

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, παλιός μάστορας της πολιτικής μαγειρικής, έλαβε (ή έδωσε;) την πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά της 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης του. Με την συνταγή lifestyle που παρασκευάζουν τα μεσημεριανάδικα τις εκπομπές τους, αλλά με μπόλικη εσάνς από το  δημοσιογραφικό του εκτόπισμα, προσπάθησε (με φτηνά και ληγμένα υλικά) να παρουσιάσει ένα λαϊκό πλην εύγευστο και εύπεπτο πιάτο, αλλά….. φευ!
Το αποτέλεσμα; Λύσσα το φαί.

Τελικά η συνέντευξη -άθελα της- κατάφερε να δικαιώσει τον Οδυσσέα Ελύτη: “Προσπάθησε να οδηγήσεις την τεχνική τελειότητα στη φυσική της κατάσταση.”
Φυσική κατάσταση αποτελεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση που παρέλαβε γεμάτα ταμεία και όχι «καμένη γη», «μαξιλαράκι» ασφαλείας 37 δις και όχι 4ο μνημόνιο, θετικό ρυθμό ανάπτυξης πάνω από κάθε πρόβλεψη των δανειστών  και πρωτογενές υπερπλεόνασμα με απόδοση ενός μεγάλου μέρους του στους ασθενέστερους. 
Φυσική κατάσταση είναι ότι όλα αυτά αποτελούν έργο του Τσίπρα και όχι το 3μηνο θαύμα του Κυριάκου που τρώει από τα έτοιμα κομπάζοντας.
Τεχνική τελειότητα είναι, αντί για αυτά, να ρωτάς: 
“Τι μπαμπάς ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;”

Φυσική κατάσταση αποτελεί το γεγονός ότι νομοθετήματα και μέτρα που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση (κοινωνικό μέρισμα, μείωση του ΕΝΦΙΑ, εξαγορά χρέους, απομείωση επιτοκίων) «σκάνε» στην τωρινή, η οποία τα παρουσιάζει ως δικά της επιτεύγματα.
Τεχνική τελειότητα είναι, αντί για αυτά, να ρωτάς: 
“Πόσο δύσκολη ήταν η συμβίωση με τα κορίτσια, με τις αδελφές;”

Φυσική κατάσταση αποτελεί το γεγονός ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι η σπουδαιότερη σύγχρονη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας (μετά την «Συνθήκη της Λωζάνης») που πολεμήθηκε λυσσαλέα από την Νεοδημοκρατική συνιστώσα των Σαμαρά – Μητσοτάκη, για να έρθει στην συνέχεια η κυβέρνηση του Κυριάκου και να μιλάει για “αμοιβαία επωφελή συμφωνία”.
 

Φυσική κατάσταση είναι η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική των Τσίπρα – Κοτζιά που εκφράστηκε με τις Συνόδους των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, με τον καθορισμό της Κυπριακής ΑΟΖ και τον απομονωτισμό της Τουρκίας από το τρίγωνο Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, αλλά και από τις ΗΠΑ και η ΝουΔου να τους καταγγέλει για ενδοτισμό. 
 

Φυσική κατάσταση είναι η αλλαγή του momentum της Ελλάδας στην Ευρώπη, σε χώρα σεβαστή, αξιόπιστη και αποδεκτή από το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, που μέχρι το 2015 μας θεωρούσαν παρίες και η ΝουΔου να λέει ότι “ σήμερα αποκαταστάθηκε το διεθνές κύρος της χώρας”.
Τεχνική τελειότητα είναι, αντί για αυτά, να ρωτάς: 
“Τι ομάδα είστε;”

Φυσική κατάσταση είναι να καταγγέλλεις ότι στο «Μάτι» έγινε έγκλημα και σήμερα να δηλώνεις ότι “φταίει η κλιματική αλλαγή και ήταν αδύνατον να αναχαιτιστεί η φωτιά”, να καταγγέλλεις ότι “για το προσφυγικό φταίει ο Τσίπρας” και σήμερα να δηλώνεις “το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό”.
 

Τεχνική τελειότητα είναι, αντί για αυτά, να ρωτάς: 
“Τα ντολμαδάκια είναι το αγαπημένο σας φαγητό;”
Ο μουσουργός Robert Schuman είχε δώσει σκωπτική απάντηση: 
“Όταν ήμουν νέος, υποσχέθηκα να μην παντρευτώ προτού βρω την ιδανική γυναίκα. Τελικά τη βρήκα, αλλά έψαχνε κι αυτή για τον τέλειο άνδρα.”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…