Newsroom

Newsroom

Γκίζι: "Η Γερμανία έχει καταστρέψει την αλληλεγγύη σε ολόκληρη την ΕΕ"

Επικριτικός για τη στάση της Γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ευρώπη εμφανίσθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι.

58025bc81dc524993e8b468f

«Η Γερμανία έχει θέσει τέλος στην αλληλεγγύη της με την Ελλάδα, και γι΄ αυτό έχει καταστρέψει την αλληλεγγύη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σε συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, που βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή του 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ένα πολύ ζωντανό, πολύ αποφασισμένο συνέδριο, παρά την πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται τόσο το κόμμα όσο και η ελληνική κυβέρνηση, που «εκβιάζεται να εφαρμόσει» ένα σωρό μέτρα τα οποία δεν θέλει.

Αναφερόμενος στην συνάντηση των ηγετών των χωρών του Νότου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα είπε πως είναι «πολύ σημαντικό ότι συναντήθηκαν για να εκφράσουν επιτέλους από κοινού την αντίθεσή τους στην αυστηρή πολιτικής λιτότητας». «Είναι πολύ σημαντικό για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθήσουν να συγκροτήσουν την λεγόμενη μειοψηφία αρνησικυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Γκρέγκορ Γκίζι.

Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί πιθανή μια κοκκινο-κοκκινο-πράσινη κυβέρνηση στη Γερμανία μετά τις γερμανικές εθνικές εκλογές του 2017, δήλωσε θετικός αλλά συγκρατημένα αισιόδοξος τονίζοντας πως: «Είναι ιστορικά αναγκαίο να γίνει».