Γκίζι: Η Αριστερά είναι σήμερα αναγκαία στην Ευρώπη όσο ποτέ άλλοτε – Δεν πρέπει να υποκύψουν οι Έλληνες

Η Αριστερά είναι σήμερα αναγκαία στην Ευρώπη όσο ποτέ άλλοτε τονίζει ο 68χρονος Γκρέγκορ Γκίζι, ιστορικό ηγετικό στέλεχος και συνιδρυτής του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), ο οποίος εξελέγη με 67,6% νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

58565ade1dc524ba1a8b45e3

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  σημειώνει ότι πρέπει να καταστεί η Αριστερά ένας ισχυρότερος πολιτικός παράγοντας, ένας παράγοντας ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, τονίζει ότι επείγει η αλλαγή πολιτικής πλεύσης στην Ευρώπη, διότι σε διαφορετική περίπτωση όλο και περισσότεροι πολίτες και κράτη θα απομακρύνονται από αυτήν και «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί».

Χαρακτηρίζει εξοργιστικό το γεγονός ότι πάγωσαν οι βραχυπρόθεσμες ελαφρύνσεις του χρέους προς την Ελλάδα με αφορμή την παροχή από την κυβέρνηση του εφάπαξ επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ τονίζει ότι πρέπει να γίνει μια διάσκεψη για το χρέος όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως έγινε το 1953 με την Γερμανία.

«Οι Έλληνες είναι ένας πολύ περήφανος και γενναίος λαός. Δεν πρέπει να υποκύψουν», θα πει ο κ. Γκύζι, ο οποίος εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση μόλις μπορέσει θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.