Θλίψη προκαλεί το περιστατικό με τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ, σε τι συγκέντρωση υπήρξε και αν υπήρξε συνδυασμός με άλλες ουσίες που να εξηγούν το πνευμονικό οίδημα που υπέστη η έφηβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο Γκάζι.
Το πνευμονικό οίδημα είναι η αιτία θανάτου που κατέληξαν οι ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν την νεκροτομή την περασμένη Τρίτη, ενώ έκαναν και δειγματοληψία ιστών προκειμένου να διενεργήσουν εργαστηριακές εξετάσεις.
Η υπόθεση έγινε γνωστή στις αρχές όταν το πρωί της Κυριακής, ο πατέρας της άτυχης 16χρονης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας προκειμένου να παραδώσει την αναγγελία θανάτου της κόρης του που παρέλαβε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αιτούμενος να γίνει νεκροψία στο παιδί του.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ανήλικη διασκέδαζε σε μπάρ στην οδό Δεκελέων στο Γκάζι, και περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ΕΚΑΒ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκαν άλλα τρία άτομα στον «Ευαγγελισμό», συγκεκριμένα όλοι ήταν ανήλικοι με συμπτώματα μέθης.
Σε συνέχεια της υπόθεσης η αστυνομία μετέβησε στο σημείο προκειμένου να κατασχέσει μπουκάλια αλκόολ για να διενεργήσει δειγματοληλπτικό έλεγχο. Σημειώνεται πως δεν υπήρχαν κάμερες στο κατάστημα, επομένως η αστυνομία αναζητά υλικό από τα γύρω μαγαζιά.
Κόντρα αστυνομίας και Υπουργείου για τις ευθύνες
Η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Υγείας επιρρίπτουν ευθύνες μεταξύ τους αναφορικά με τον θάνατο της 16χρονης και τον χρόνο ενημέρωσης των αρχών.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 19-10-2025, πατέρας 16χρονης, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας με αναγγελία θανάτου της κόρης του από δημόσιο Νοσοκομείο.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε, λήφθηκαν καταθέσεις από φιλικά πρόσωπα της 16χρονης, σύμφωνα με τις οποίες, η ανήλικη, όπως και οι ίδιοι, πριν απ’ το συμβάν είχαν προβεί σε κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα στο Γκάζι.
Για το περιστατικό δεν προκύπτει προηγούμενη τηλεφωνική ή άλλου είδους ενημέρωση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.»
Αναφέρεται πως ο υπουργός Υγείας όσο και το νοσοκομείο αντικρούουν τον ισχυρισμό της ΕΛΑΣ, λέγοντας πως είχε ενημερωθεί σχετικά.
Συγκεκριμένα, ο πρώτος, μιλώντας στο Action24 το πρωί της Πέμπτης, είπε μεταξύ άλλων πως «μια χαρά ενημερώθηκε η αστυνομία. Το τι συνέβη ως προς την αξιολόγηση του περιστατικού, δεν το γνωρίζω».
Από την πλευρά του το νοσοκομείο έβγαλε ανακοίνωση προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου:
«Στην εφημερία της 18ης-19ης Οκτωβρίου 2025 και προσεγγιστικά περί ώρα 1.30 πρωινή (της 19ης-10-2025) διακομίστηκε μέσω ΕΚΑΒ στη γενική εφημερία του ΓΝΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ νεαρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας και ασυνόδευτη, η οποία είχε ανευρεθεί αναίσθητη σε εξωτερικό χώρο κέντρου διασκέδασης (club) στην περιοχή Γκάζι.
Κατά το χρόνο εισαγωγής της νεαρής κοπέλας στο Καρδιολογικό ΤΕΠ του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι ήταν απνοϊκή, άσφυγμη, χωρίς αυτόματη ηλεκτρική δραστηριότητα, με κόρες ματιών σε μυδρίαση.
Οι εφημερεύοντες ιατροί του Καρδιολογικού ΤΕΠ προέβησαν άμεσα καρδιαναπνευστική αναζωογόνηση σύμφωνα με το πρωτόκολλο (πρόσθετα έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση από την εφημερεύουσα αναισθησιολόγο) επί προσεγγιστικά 1 ½ ώρα από την εισαγωγή της.
Εκ των εφημερευόντων ιατρών υπήρξε ενημέρωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας Βάρδιας για την άφιξη της ανωτέρω ασθενούς με την υπόδειξη για κλήση του αρμόδιου Αστυνομικού Τμήματος προς ενεργοποίηση της διαδικασίας αναζήτησης στοιχείων της νεαρής γυναίκας, δεδομένου ότι το περιστατικό συνιστούσε εξωνοσοκομειακή ανακοπή αγνώστων στοιχείων και απουσία συνοδού.
Με οδηγία της εφημερεύουσας και επιληφθείσας του περιστατικού καρδιολόγου πραγματοποιήθηκε από το νοσηλευτή βάρδιας κλήση προς το ΑΤ Συντάγματος, με χρήση του τηλεφωνικού δέκτη του νοσηλευτή βάρδιας, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Νοσοκομείου.
Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών Καρδιοναπνευστικής αναζωογόνησης προσήλθαν οι γονείς, οι οποίοι προέβησαν στην αναγνώριση της κόρης τους.
Από το Νοσοκομείο τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ενημερώθηκαν οι γονείς και και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία διενέργειας νεκροψίας νεκροτομής, όπως λαμβάνει χώρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις».
Διαβάστε επίσης:
Γκάζι: Ο Άδωνις πετάει το μπαλάκι στην ΕΛΑΣ για τη 16χρονη – «Η αστυνομία ενημερώθηκε»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια