Newsroom

Newsroom

Γκάμπριελ: Πλήγμα στις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας η υπόθεση Γιουτζέλ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο, τόνισε πως ο τρόπος που η Άγκυρα μεταχειρίστηκε τον Γερμανό δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ, προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στις διμερείς σχέσεις.

58b86c671dc52434358b4634

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είπε επιπλέον ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε εκ νέου σήμερα με τον Τούρκο πρεσβευτή στη Γερμανία, επισημαίνοντας την ανάγκη για διάλογο.

«Το καταστήσαμε σαφές στον πρεσβευτή εκ νέου σήμερα ότι όταν επισκέπτες έρχονται από την Τουρκία στη Γερμανία, αναμένουμε από εκείνους όχι μόνο να παρίστανται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά και να είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε διάλογο με τον υπουργό Δικαιοσύνης ή τον υπουργό Οικονομίας ή τον υπουργό Εξωτερικών ή οποιονδήποτε άλλο» τόνισε ο Γκάμπριελ, στον απόηχο της απόφασης των γερμανικών αρχών να ακυρώσουν δύο συγκεντρώσεις στην χώρα παρουσία τούρκων υπουργών.

«Πρέπει να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα όσο το δυνατόν συντομότερα. Το πλήγμα που έχει προκληθεί αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά μεγάλο».