Γκάμπριελ: "Όχι" σε ακρωτηριασμό της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκανε ρητή αναφορά στην Ελλάδα και έκρουσε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

58a862f01dc52458708b4624

Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταφέρθηκε, χωρίς περιστροφές, κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναδέλφου του στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, ο οποίος ξανάφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει κριτική στο ζήτημα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. «Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος τόνισε πως η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στον στόχο του ΝΑΤΟ, αλλά είπε πως τα μέλη του Οργανισμού χρειάζεται επίσης να επικεντρωθούν στις ριζικές αιτίες των απειλών ασφαλείας, όπως η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια, και να μην επικεντρώνονται αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες.

Ο Γκάμπριελ ανέφερε ότι σήμερα πως θα ήταν δύσκολο για την Γερμανία να προσθέσει 25 δισεκατομμύρια ευρώ στον αμυντικό προϋπολογισμό της προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο αμυντικών δαπανών που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, αν, την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί επιδιώκουν να μειώσουν τους φόρους. «Στη Γερμανία θα πρέπει επίσης να πιστωθεί», είπε, «το γεγονός ότι δαπανά 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενσωματώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ως αποτέλεσμα αποτυχημένων στρατιωτικών επεμβάσεων του παρελθόντος».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…