Newsroom

Newsroom

Γκαμπόν: Στις φλόγες τυλίχθηκε το Κοινοβούλιο-Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας

Το κτίριο του Κοινοβουλίου πυρπόλησαν διαδηλωτές στην Γκαμπόν που αντιδρούν με την επανεκλογή του προέδρου Αλί Μπονγκό.

57c7e5d51dc5246e5d8b45ed

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα Λίμπερβιλ και άλλες πόλεις, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από την εκλογή επιτροπή.

Σύμφωνα με το euronews, ο έτερος διεκδικητής του προεδρικού θώκου ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, Ωστόσο, η ύπαρξη νεκρών δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από τις αρχές. Ο Ζαν Πινγκ κατήγγειλε επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής του εκστρατείας..

Η αντιπολίτευση απορρίπτει το επίσημο αποτέλεσμα που έδωσε την νίκη στο Μπονγκό και ισχυρίζεται πως ο Ζαν Πινγκ κέρδισε τις εκλογές.

Η οικογένεια Μπονγκό κυβερνά τη χώρα για 50 χρόνια.

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και κάλεσαν τις αρχές της χώρας να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα για λόγους διαφάνειας.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.