Γκάφα του ΝΑΤΟ για τη μέρα της γυναίκας με Ουκρανές μαχήτριες που φορούν το έμβλημα των SS

Η κολοσσιαία «γκάφα», έγινε αντιληπτή  - ευτυχώς για εμάς - όχι αρκετά έγκαιρα, με το Twitter να «παίρνει φωτιά»…και το ΝΑΤΟ να σπεύδει στη συνέχεια να κατεβάσει γρήγορα την ανάρτηση - H φωτογραφία αφήνει σοβαρές αιχμές ως προς την καλλιέργεια «νεοναζιστικού φρονήματος» εντός του Ουκρανικού στρατού.

FNVv 4aXsAIy3jC

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ΝΑΤΟ προχώρησε χθες (08/03) σε ανάρτηση, με φωτογραφία-αφιέρωμα που δείχνει Ουκρανές μαχήτριες με νατοϊκά όπλα στα χέρια. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά θετικό ήταν το «μήνυμα» που έφερε η φωτογραφία.

Εάν εστιάσει κανείς στην παρακάτω φωτογραφία, εύκολα θα διακρίνει πως επάνω στις στρατιωτικές στολές παραλλαγής που φορούν οι μαχήτριες διακρίνεται το σύμβολο του Μαύρου Ήλιου των SS, (δώδεκα σιγμοειδείς ακτινωτοί ρούνοι). 

Η κολοσσιαία «γκάφα», έγινε αντιληπτή  – ευτυχώς για εμάς – όχι αρκετά έγκαιρα, με το Twitter να «παίρνει φωτιά»…και το ΝΑΤΟ να σπεύδει στη συνέχεια να κατεβάσει γρήγορα την ανάρτηση.

Η ανάρτηση του ΝΑΤΟ:

«Όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια πρέπει να ζουν με ελευθερία και ισότητα. Στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, σκεφτόμαστε τις απίθανες γυναίκες της #Ουκρανίας. Η δύναμη, το θάρρος και η αντοχή τους, συμβολίζουν το εθνικό τους πνεύμα».

 H φωτογραφία αφήνει σοβαρές αιχμές ως προς την καλλιέργεια «νεοναζιστικού φρονήματος» εντός του Ουκρανικού στρατού:

Χρήστες στα μέσα κοινωνικού δικτύου κάνουν λόγο – μεταξύ άλλων – για «ντροπιαστικό tweet, ενώ άλλοι όπως είπαν χαρακτηριστικά: «Ίσως τελικά το (πολυσυζητημένο) ζήτημα ύπαρξης «φασιστικών τάσεων» μέσα στον Ουκρανικό στρατό, να είναι μεγαλύτερο από όσο θα θέλαμε να παραδεχτούμε».

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…