«Γκάφα ολκής» από Αυγενάκη-Δημοσιοποιεί τα ονόματα όσων κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση

Ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημοσιοποίησε τα ονόματα των καταγγελλομένων, χωρίς  να δημοσιοποιεί τα ονόματα των προπονητών

Αυγενάκης

Το αδιανόητο έπραξε ο υφυπουργός Λ. Αυγενάκης όταν τελικά είπε να ασχοληθεί με τις ανατριχιαστικές καταγγελίες δεκάδων αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές της εθνικής ομάδας και όχι μόνο. Τις καταγγελίες 25 αθλητριών και ενός αθλητή από την Ενόργανη Γυμναστική περί σεξουαλικής παρενόχλησης και ψυχολογικής και σωματικής βίας από τους προπονητές τους αποφάσισε να στείλει στα αρμόδια όργανα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Η απόφαση αυτή έρχεται έπειτα από τη σχετική έρευνα του τμήματος Αθλημάτων Κλασσικού Αθλητισμού και αθλοπαιδιών της ΓΓΑ. και αποστέλλονται στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, για την εκκίνηση πειθαρχικών διαδικασιών, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη διαβίβαση της υπόθεσης στην «Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας» και στο Υπουργείο Παιδείας, για τα δέοντα υπηρεσιακώς ως προς τους καταγγελλόμενους, οι οποίοι απασχολούνται ως Εκπαιδευτικοί ή αποσπασμένοι Ομοσπονδιακοί προπονητές.

Υπενθυμίζεται ότι υπ’ όψιν του Υφυπουργού Αθλητισμού τέθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου οι συγκεκριμένες 26 ατομικές καταγγελίες εναντίον 30 προπονητριών και προπονητών, που κατονομάζονταν και κατηγορούνταν ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και την δεκαετία του 2000, παρενοχλούσαν σεξουαλικά και προέβαιναν σε σωματική και λεκτική βία, αλλά και συναισθηματική κακοποίηση, ως προπονητικές πρακτικές.

Αυτό που εγείρει πολλά ερωτηματικά είναι,  ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, δημοσιοποίησε τα ονόματα των καταγγελλομένων, χωρίς μάλιστα να δημοσιοποιεί τα ονόματα των προπονητών. Δεν γνωρίζουμε αν είχε την συγκατάθεση όλων όσων κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση από προπονητές ενόργανης γυμναστικής. Ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση -εφόσον δεν έχει την συναινέσει-πρόκειται για γκάφα ολκής που διασύρει τα θύματα και προστατεύει τους θύτες. 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό