Newsroom

Newsroom

Γκ. Χαρδούβελης: Όλα ok αν έχουμε πρόεδρο τον Γενάρη

Στον ρυθμό του νταουλιού της κυβέρνησης, εντάσεται η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”,…

Στον ρυθμό του νταουλιού της κυβέρνησης, εντάσεται η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, επισημαίνει ότι σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ακομα και εάν υπάρξει απλά καθυστέρηση στις αποφάσεις οικονομικών κύκλων, θα επέλθει μείωση στον ρυθμό ανάπτυξης.
Επισημαίνει επίσης πως το GREXIT δεν αποτελεί πλέον διαπραγματευτικό όπλο καθώς οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν διασφαλιστεί ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Για να κρατήσει ορισμένες ισορροπίες ωστόσο, τονίζει ότι μπορεί για ένα δύο μήνες να υπάρξουν εντάσεις και ανησυχίες αλλά στο τέλος το πολιτικό σύστημα θα καταλήξει κάπου, σε μια συγκεκριμενη οικονομική πολιτική.
Τονίζει δε, πως θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι χρειάζεται μια συνετή οικονομική πολιτική στο κάδρο της οποίας θα συνεχίζουν να υπάρχουν οι εταίροι, μιας και από αυτούς προέρχονται οι πόροι με τους οποίου λειτουργεί η χώρα. Προσθέτει δε πως αν εκλεγεί πρόεδρος, τα χαρακτηριστικά της “νέας σχέσης” με τους εταίρους από τον Μάρτιο θα είναι τα εξής: “δεν θα υπάρχει πρόγραμμα ούτε 800 δράσεις, όπως σήμερα. Θα υπάρχουν, βεβαίως, κάποιες υποχρεώσεις-ορόσημα, οι περισσότερες από τις οποίες θα μπορούν να υλοποιηθούν με δράσεις που εμείς επιλέγουμε μέσω του δικού μας προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι το βασικό μας αναπτυξιακό εργαλείο και έχουμε συγκροτημένο σχέδιο πώς θα προχωρήσουμε”.  

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…