Newsroom

Newsroom

Γηροκομείο-«κολαστήριο» στον Κορυδαλλό: Σε άθλια κατάσταση 41 ηλικιωμένοι

Οι ηλικιωμένοι εξετάστηκαν από γιατρούς και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας και σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζουν εικόνα εξαθλίωσης, είναι αφυδατωμένοι και φέρονται να έχουν ψώρα.

ilikiomeni intro2

Σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν να διαβιούν ηλικιωμένοι τρόφιμοι από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές χρειάστηκε να σπάσουν τα λουκέτα με τα οποία η είσοδος του γηροκομείου ήταν σφραγισμένη.

Οι ηλικιωμένοι εξετάστηκαν από γιατρούς και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ παρουσιάζουν εικόνα εξαθλίωσης, είναι αφυδατωμένοι και φέρονται να έχουν ψώρα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

Ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους θα κριθεί εάν θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία ή σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Σε καραντίνα τέθηκε η δομή

Τέθηκε σε καραντίνα η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους συγγενείς των φιλοξενούμενων, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους εργαζόμενους στη δομή και στον γιατρό που ορίστηκε για την περίθαλψη των τροφίμων.

Λουκέτο και σε άλλο γηροκομείο του ίδιου ιδιοκτήτη

Η υπόθεση προκαλεί προβληματισμό για τον τρόπο χειρισμού των Αρχών σε μία τόσο ευαίσθητη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ηλικιωμένοι άνθρωποι χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι ίδιοι ιδιοκτήτες φέρονται να είχαν κι άλλο γηροκομείο προ δεκαετίας στην περιοχή της Νίκαιας, το οποίο είχε  κλείσει ο τότε αντιπεριφερειάρχης, Στέφανος Χρήστου, επειδή είχαν διαπιστωθεί οι ίδιες συνθήκες φιλοξενίας. Λίγο αργότερα φέρονται να δημιούργησαν το νέο γηροκομείο στον Κορυδαλλό το οποίο σήμερα παρουσιάζει τις τραγικές αυτές συνθήκες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σήμερα ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού γηροκομείου στον Κορυδαλλό έχει εξαφανιστεί και, μάλιστα, οι ελεγκτές της Περιφέρειας χρειάστηκε να σπάσουν το λουκέτο με το οποίο είχε σφραγισθεί το γηροκομείο για να μπούνε μέσα και να διαπιστώσουν τις συνθήκες νοσηλείας.

 

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…