Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας όχι μόνο παραμένει στη θέση του αλλά επιχειρεί να διαγράψει και μέλος που τον καταγγέλλει

Τελειωμό δεν έχουν, όπως φαίνεται, τα «επεισόδια» στο Γηροκομείο Αθηνών. Μετά την παραπομπή σε δίκη του προέδρου του ιδρύματος, αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα για το χέρι που φέρεται να έβαζε βαθιά στα κληροδοτήματα του ιδρύματος, έπεσαν χαστούκια σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την οποία καταγγέλλει ως παράνομη μέλος του Δ.Σ.

girokomeio35

Τελειωμό δεν έχουν, όπως φαίνεται, τα «επεισόδια» στο Γηροκομείο Αθηνών. Μετά την παραπομπή σε δίκη του προέδρου του ιδρύματος, αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα για το χέρι που φέρεται να έβαζε βαθιά στα κληροδοτήματα του ιδρύματος, έπεσαν χαστούκια σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την οποία καταγγέλλει ως παράνομη μέλος του Δ.Σ.

Ένα εκ των κεντρικών θεμάτων συζήτησης της συνέλευσης, που τελικώς δεν έγινε λόγω μη απαρτίας, ήταν η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τη διαχείριση του 2014! Την ίδια στιγμή, ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας – σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί από τον Ιούλιο του 2015 και ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων – προσπαθεί να διαγράψει το μέλος που «έφαγε» το χαστούκι και που με σειρά καταγγελιών του έχει αποκαλύψει το όργιο κακοδιαχείρισης της διοίκησης του αρχιμανδρίτη.

Του Νίκου Σπυρόπουλου


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ της ΕΕΑ. Τα θέματα της συνέλευσης ήταν η έγκριση προϋπολογισμών και ισολογισμών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 3ο θέμα της συνέλευσης, σύμφωνα με το οποίο τα μέλη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής απαλλάσσονται από τις ευθύνες για τη διαχείριση του σωματείου κατά το 2014. Με απλά λόγια, το περιβάλλον Μπούμπα και ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης βγαίνει λάδι από ό,τι αποφάσεις πήρε εντός του 2014 αλλά και για το πώς διαχειρίστηκε εν γένει τα οικονομικά του Σωματείου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο koutipandoras.gr ο Παναγιώτης Προύτζος, μέλος του Δ.Σ της ΕΕΑ, κάθε χρόνο τίθεται προς ψήφιση το ίδιο ακριβώς θέμα. Ο ίδιος, την χαρακτήρισε ως παράνομη, καθώς, όπως σημειώνει, δεν είχε εγκριθεί η σύγκλησή της από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

Ακόμη ένα «παράξενο» της όλης υπόθεσης της Γενικής Συνέλευσης είναι πως σε αυτήν θα εγκρίνονταν ο προϋπολογισμός του 2015 αλλά και οι προϋπολογισμοί των Κληροδοτημάτων της ΕΕΑ του ίδιου έτους! Επιπλέον, θα υπήρχε και έκθεση του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής επιτροπής για τα πεπραγμένα χρήσεως του 2014 καθώς και έγκριση του αναμορφωμένου Ισολογισμού και απολογισμού του 2014 και των κληροδοτημάτων της ΕΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Μπούμπας, όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, έφερε προς υπογραφή μισθωτήρια έναντι φραγκοδίφραγκων και μάλιστα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου. Συν τοις άλλοις, στις αρχές Οκτωβρίου, η διοίκηση του Γηροκομείου παραχώρησε «τσάμπα» ακίνητο σε άτομα συγγενικά υπαλλήλου της ΕΕΑ «χωρίς νόμιμη αιτία». Σημειώνεται ότι για το ζήτημα των μισθώσεων, η ίδια η Νομική υπηρεσία του Γηροκομείου είχε αποστείλει έγγραφο στο οποίο μεταξύ άλλων σημείωνε πως κατόπιν προφορικών εντολών αλλά και οδηγιών προς τη νομική υπηρεσία από τον ίδιο τον Προκόπιο Μπούμπα, προβαίνει στη σύνταξη μισθωτηρίων, χωρίς να της δοθούν ούτε οι αιτήσεις των υποψηφίων μισθωτών, ούτε τα πρακτικά του Δ.Σ της ΕΕΑ, «με ό,τι κινδύνους για λάθη αυτό εγκυμονεί».

girokomeio3

Το χαστούκι και οι «αόρατες» αποδείξεις

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία της Πολυξένης Πραστάκου, την οποία δημοσίευσε προ ολίγων ημερών το ererportaz.gr την οποία έχει στα χέρια του και το koutipandoras.gr, δέχτηκε χαστούκι από μέλος της ΕΕΑ – το οποίο έχει ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο  κάτι παραπάνω από 35.000 ευρώ! -παρουσία του αρχιμανδρίτη Μπούμπα και του αδερφού του.

«Στις 29/11/2016 και ώρα 11:05π.μ.  στο χώρο του Γηροκομείου Αθηνών και συγκεκριμένα μπροστά από τα παράθυρα του καφενείου από την πλευρά της εισόδου των μαγειρείων  ο […] με εξύβρισε και με χαστούκισε  οι δε Προκόπιος Νικόλαος Μπούμπας και […], που ήταν παρόντες, όχι μόνο δεν τον απέτρεψαν αλλά τον ενθάρρυναν με την συμπεριφορά τους στην ενέργεια του αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία της η κ. Πραστάκου.

Τόσο ο κ. Προύτζος όσο και η Γεωργία Κεραμιδά, μέλη του Δ.Σ, δήλωσαν στο koutipandoras.gr ότι όντως υπήρξε έντονος διαπληκτισμός. Αν και δεν ήταν παρόντες στο περιστατικό του χαστουκιού, τόνισαν ότι έπειτα από τηλεφώνημα που δέχτηκαν εντός ολίγων λεπτών μετά το συμβάν από την κ. Πραστάκου, έτρεξαν στο μέρος της και διαπίστωσαν πως όντως είχε δεχτεί χαστούκι. «Φαινόταν το σημάδι στο μάγουλό της», δήλωσαν χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η κα Πραστάκου καταγγέλλει ότι δέχτηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους του περιβάλλοντος Μπούμπα.

Ένα μεγάλο θέμα το οποίο, όπως και τα υπόλοιπα που ταλανίζουν το Γηροκομείο, χρήζουν άμεσης επίλυσης, είναι πως εδώ και δυο χρόνια το ίδρυμα δεν μπορεί να κόψει αποδείξεις καθώς δεν έχει θεωρημένο μπλοκ εισπράξεων!

Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕΑ δεν είναι σύννομη στο νόμο. Αρμόδια για τη θεώρησή τους είναι η εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος όμως δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο με οικονομικά στοιχεία του Γηροκομείου, όπως αναφέρουν κύκλοι του Ιδρύματος. «Δεν έχουν προσκομισθεί στο Δήμο διάφορα στοιχεία, όπως το μητρώο μελών, οι απολογισμοί, οι προϋπολογισμοί κτλπ», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Όπως σημειώνει η κα Πραστάκου, «όσα μέλη παρουσιαστούν ανήμερα της Γενικής Συνέλευσης για να πληρώσουν την συνδρομή τους δεν μπορούν να λάβουν απόδειξη. Όσα μέλη όμως εμφανίζονται ως “ταμειακώς εντάξει”, επειδή έχουν κάνει κατάθεση της συνδρομής στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΕΑ, δεν έχουν εγγραφή νόμιμα καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του Ιδρύματος “Νόμιμη είναι η πληρωμή συνδρομής μόνο αν εκδοθεί η αντίστοιχη απόδειξη από το ταμείο”.»

pra diagrafi p

Οι απειλές διαγραφής γίνονται πράξη

Την Κυριακή, δηλαδή κατά την ημέρα που επρόκειτο να διεξαχθεί η γεν. συνέλευση του Ιδρύματος, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει το πρώην μέλος του Δ.Σ, ο κ. Μπούμπας απειλούσε ότι θα διαγράψει μέλη του σωματείου.

Ο αρχιμανδρίτης όπως φαίνεται, έκανε πράξη τα λεγόμενά του, καθώς αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, φέρνει ως θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ τη «συζήτηση και Λήψη απόφασης για πειθαρχική δίωξη κατά του μέλους της Ε.Ε.Α κας Πολυξένης – Σταυρούλας Πραστάκου για αντικαταστατικές ενέργειες που βλάπτουν τα συμφέροντα της Ε.Ε.Α».

Όπως σημείωσαν κύκλοι του Γηροκομείου στο koutipandoras.gr, η διαγραφή θα περάσει από το Δ.Σ και θα ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση, καθώς ο αρχιμανδρίτης «έχει με το μέρος του την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ και των μελών της ΕΕΑ».

Τέλος, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι εκκρεμούν περίπου 180 αιτήσεις νέων μελών για τις οποίες ουδέποτε ο Μπούμπας έχει κινήσει τις διαδικασίες που πρέπει. Έτσι, το μητρώο μελών δεν ενημερώνεται, με αποτέλεσμα ο ίδιος να «διευρυμένο κύκλο υποστήριξης».

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»