Γιούνκερ:To Grexit βρίσκεται οριστικά έξω από το τραπέζι – Πάλεψα σκληρά για την Ελλάδα

Την προσωπική μάχη που έδωσε το 2015 για τη διατήρηση της σταθερότητας της Ευρωζώνης και την παραμονή της Ελλάδας σε αυτήν, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico και η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

598315ce1dc52455528b49d4

Ειδικότερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζει στη συνέντευξή του ότι σήμερα το Grexit «βρίσκεται οριστικά έξω από το τραπέζι». 

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του που το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ό,τι μπορούσε για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης. 

«Την περίοδο εκείνη πολέμησα σκληρά για την διατήρηση της σταθερότητας της Ευρωζώνης ιδίως σε ό,τι αφορά την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής και τονίζει: «Εάν δεν το είχα κάνει, η Ευρωζώνη θα είχε καταρρεύσει».

Για ΕΕ- Τουρκία

Εξάλλου, όσον αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισημαίνει ότι «η Τουρκία είναι γείτονάς μας και δεν μπορούμε απλώς να την αφήσουμε να περάσει στη λήθη». 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής τονίζει ότι δεν είναι υπέρ του τερματισμού των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραδέχεται, ωστόσο, ότι η Τουρκία απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για να γίνει μέλος της ΕΕ.

«Δεν είναι η ΕΕ που θέλει να ενωθεί με την Τουρκία αλλά η Τουρκία που θέλει να ενωθεί με την ΕΕ», υπενθυμίζει.

Για το Βrexit και Τραμπ

Για το Brexit, o Zαν Kλοντ Γιούνκερ αναφέρει ότι αφιερώνει περισσότερα από 30 λεπτά την εβδομάδα και δεν στοιχηματίζει σε μια βρετανική ανατροπή. «Η υπόθεση εργασίας που κάνω, είναι ότι θα έρθει το Brexit», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις κυρώσεις της Αμερικής στη Ρωσία, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να «ξεκινήσει αντίμετρα εντός ημερών» αν οι ευρωπαϊκές εταιρείες επηρεαστούν από τις νέες κυρώσεις. 

Σχετικά με την Πολωνία και την Ουγγαρία, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι έχει καλή σχέση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βικτόρ Oρμπάν, αλλά δεν λέει το ίδιο για την πολωνέζα πρωθυπουργό. 

«Μιλάμε τακτικά, τον βλέπω τακτικά – ακόμα και αν δεν γίνεται πάντοτε γνωστό – επειδή νομίζω ότι δεν θέλω να χάσω την Ουγγαρία», ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τον Βίκτορ Ορμπάν.

Σε γενικές γραμμές, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει αισιόδοξος και έτοιμος για μάχη όταν επιστρέψει το Σεπτέμβριο, οπότε θα μιλήσει για την κατάσταση πραγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2017. Επικαλούμενος τα πρόσφατα θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Δράστης ένας εικοσάχρονος από την Πενσιλβάνια (video)

trump apopeira

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Δράστης ένας εικοσάχρονος από την Πενσιλβάνια (video)

Η Μυστική Υπηρεσία λίγο μετά την επίθεση κατά του Τραμπ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα…