Γιουνκέρ σε Ούγγρο πρωθυπουργό: "Χαίρε, δικτάτορα!"

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ "την είπε" στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Υποδεχόμενος τον Ορμπάν στη Ρήγα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον χαιρέτησε με το «Χαίρε, δικτάτορα!», όπως τουλάχιστον μετέφερε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. 

juncker orban

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ “την είπε” στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν. Υποδεχόμενος τον Ορμπάν στη Ρήγα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον χαιρέτησε με το «Χαίρε, δικτάτορα!», όπως τουλάχιστον μετέφερε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής δεν άκουσαν την απάντηση του Ορμπάν που διατήρησε το χαμόγελό του.

Ο Ούγγρος… Σαμαράς

Ο Ορμπάν επικρίνεται συχνά από τους αντιπάλους του για «αυταρχική παρέκκλιση» και για εκμετάλλευση της ύπαρξης του ρατσιστικού κόμματος Γιομπίκ στα δεξιά του ώστε να επιβάλει τη συντηρητική του ατζέντα. Μάλιστα ορισμένοι Έλληνες αναλυτές σημειώνουν πως το προφίλ του Ορμπάν ως δεξιός πρωθυπουργός είναι παρόμοιο με αυτό του Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο βέβαια ο Γιουνκέρ δεν έδεχνε να έχει το παραμικρό πρόβλημα. 

Μετά την άνοδό του Ορμπάν στην εξουσία το 2010, προέβη σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης και την οικονομία, οι οποίες χαρακτηρίζονται μοιραίες για τις ελευθερίες από την αντιπολίτευση και επικρίνονται ευρέως στο εξωτερικό.

Τελευταία πρότεινε να ανοίξει και πάλι στη χώρα του η συζήτηση για την ποινή του θανάτου, η οποία καταργήθηκε το 1990 στην Ουγγαρία και απαγορεύεται στην Ε.Ε., προκαλώντας σάλο στους κόλπους της Ένωσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…