Newsroom

Newsroom

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα αλλά μεγάλο έθνος

«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο έθνος και εγώ ερωτεύτηκα αυτό το έθνος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

5967cc281dc524ac308b45fe

Μιλώντας αμέσως μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι σε όλη του τη σταδιοδρομία προσπάθησε πάντα να σεβαστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού «γιατί δεν τη σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι».

Επεσήμανε, δε, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα», καθώς όπως είπε, επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα και ανάπτυξη.

«Χαίρομαι για όσα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πραγματοποιούν. Είναι μια γιγάντια επίδοση. Η πρόοδος είναι απόρροια ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια» σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας.

«Οφείλω έναν φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό», είπε ο κ. Γιούνκερ, που αναφέρθηκε στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας. Γι’ αυτό η Κομισιόν πήρε και τη σχετική απόφαση εξήγησε δηλώνοντας ότι «το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην πτωτική πορεία του ελλείμματος και στην «καλή κατάσταση» που βρίσκεται πλέον η χώρα.

«Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος» σημείωσε.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…