Γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες κατά του Κώστα Μπακογιάννη στην έναρξη του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» (video)

Έντονες αποδοκιμασίες για τον «πρώτο πολίτη» μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να απευθύνει έναν «φιλικό» χαιρετισμό

5086707

Παρά το κλίμα ενθουσιασμού που επικρατούσε σε ολόκληρη την αίθουσα για την μεγάλη και πολυ-ανεμενόμενη επιστροφή στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», ο χαιρετισμός που προσπάθησε να απευθύνει ο «πρώτος πολίτης» των Αθηνών οδήγησε τα πλήθη να εκφράσουν τις έντονες αποδοκιμασίες τους, με ορισμένους από τους θεατές, να φτάνουν στο σημείο ακόμα και να τον γιουχάρουν.

Χθες, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον  Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα να καλωσορίζει τους θεατές και να ευχαριστεί τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την υποστήριξη που επιδεικνύουν στο Φεστιβάλ.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, αμέσως μόλις ο κ. Λουκάς Κατσίκας κάλεσε τον «πρώτο πολίτη» της πόλης να απευθύνει χαιρετισμό, ξεκίνησαν τα γιουχαρίσματα και οι έντονες αποδοκιμασίες.

Ο Δήμαρχος απευθύνοντας χαιρετισμό στο κοινό είπε: «Μόνο χαρά και μόνο ενθουσιασμός που ξανασυναντιόμαστε μετά από σχεδόν δυο χρόνια…» και προτού ολοκληρώσει της πρότασή του, μια θεατής τον διέκοψε φωνάζοντας «Δεν συναντηθήκαμε ποτέ. Ντροπή».

Ο κ. Μπακογιάννης με τη σειρά του αντιγύρισε ενοχλημένος, λέγοντάς της πως δεν μπορεί να απαντήσει αν την γνωρίζει, καθώς δεν την βλέπει.

Ο διάλογος αυτός είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μέσα στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με περισσότερους θεατές να «παίρνουν τον λόγο» για να φωνάξουν: «Ντροπή», «Ουστ!» ενώ κάποιοι επέλεξαν ακόμα και να τον γιουχάρουν.

Αμήχανος ο Κώστας Μπακογιάννης και εκτεθειμένος στην λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας, επιχείρησε εντελώς άτεχνα να αποφύγει τα πυρά που έπεφταν κατά ρυπάς προς το πρόσωπό του, απαντώντας: «Το “ουστ” να πάει σε εμένα κι όχι στο Φεστιβάλ, αν γίνεται», την ίδια στιγμή που ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ προσπαθούσε να κατευνάσει την κατάσταση.

 

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

driving 2934477 1280

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Νέα έρευνα δείχνει πως εκτός από «κρύους» μας κρατά και ασφαλείς

Η χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητη τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού γιατί, εκτός…

Μύκονος: Δύο τραυματίες, ξαπλώστρες και αντικείμενα στη θάλασσα από κύμα που προκάλεσε πλοίο (video)

μυκονος

Μύκονος: Δύο τραυματίες, ξαπλώστρες και αντικείμενα στη θάλασσα από κύμα που προκάλεσε πλοίο (video)

Το περιστατικό έγινε στην παραλία του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο το μεσημέρι του Σαββάτου (20/07)