Γιοσάκης ο παπάς του παραδικαστικού-συνομιλίες που καίνε δικαστικούς

Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται στο νέο παραδικαστικό είναι και αυτό του Ιάκωβου Γιοσάκη. Πρόκειται για το γνωστό…

giosakis

Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται στο νέο παραδικαστικό είναι και αυτό του Ιάκωβου Γιοσάκη. Πρόκειται για το γνωστό αρχιμανδρίτη ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή και στο πρώτο παραδικαστικό και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα ετών. Κάτι που τελικά στο Εφετείο μετετράπη σε ποινή 14 μηνών με αναστολή για το πλημμεληματικό βαθμό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Ο βίος του αρχιμανδρίτη είναι γεμάτος από σκάνδαλα, υψηλές γνωριμίες τόσο στον εκκλησιαστικό όσο και στο δικαστικό χώρο, δικαστικές περιπέτειες, φήμη, χρήμα, εξουσία, με τον αρχιμανδρίτη να καταφέρνει πάντοτε να πέφτει στα μαλακά.

Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, ο Ιάκωβος Γιοσάκης εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί σε διάφορες συνομιλίες με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της οργάνωσης Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στις 28/04/2010. Ο Γιοσάκης καλεί τηλεφωνικά το Γεωργιτσογιαννάκο. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνάντηση με ένα τρίτο πρόσωπο και ο καθορισμός κάποιου χρηματικού ποσού που θα τους ζητούσαν.

Ο Γεωργιτσογιαννάκος προτείνει στον Γιοσάκη να του πουν ότι “ο κόσμος είναι απλήρωτος” και να του ζητήσουν 10.000 ευρώ. Λίγο μετά ο Γεωργιτσογιαννάκος λέει στο Γιοσάκη: “Να δώσει ένα τάλιρο στις κοπέλες που έχει εκτεθεί”. Και ο Γιοσάκης απαντά: “Και πες του και τα λοιπά γιατί μιλήσαμε πες (…) και τα λοιπά γιατί είμαστε και εμείς μεταξύ μας και τα λοιπά, τα βρήκαμε και να μη γίνει σκατά η δουλειά σου και τα λοιπά, θέλεις ένα τουλάχιστον δεκάρικο και βλέπουμε”.

Λίγο μετά ο Γεωργιτσογιαννάκος αναφέρει σε συνομιλία του με άλλο πρόσωπο ότι όντως είναι απλήρωτοι οι δικαστές, ενώ εκφράζεται με αρνητικό τρόπο για έναν εισαγγελέα και  με θετικά λόγια για τις “κοπέλες”.

“Οι τρεις κοπέλες πάνω είναι δικές μας”, έχει “ένα πούστη εισαγγελέα Κρητικό, ο οποίος θα είναι καταπέλτης”, αλλά αυτό δεν τους πειράζει καθώς “οι κοπέλες τον έχουν γραμμένο στα αρχίδια τους”.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο Hot Doc που κυκλοφορεί: