Newsroom

Newsroom

Γιος Τούρκου κρατούμενου: Έπιασαν τον πατέρα μου ως αντίποινα

Δηλώσεις σε τουρκική ιστοσελίδα έκανε ο 21χρονος γιος του 37χρονου Τούρκο, Μουσά Αλερίκ ο οποίος συνελήφθη χθες όταν μπήκε παράνομα με το όχημα στις Καστανιές Έβρου.

5aeafa971dc5240b388b4569

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη τουρκική ιστοσελίδα haberler, ο 21χρονος υποστήριξε ότι οι Έλληνες έπιασαν τον πατέρα του ως αντίποινα, για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Όπως είπε γνωρίζει πως πριν από ένα μήνα «Έλληνες στρατιώτες πέρασαν οπλισμένοι τα τουρκικά σύνορα. Δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν. Νομίζω ότι έπιασαν τον πατέρα μου στην Ελλάδα ως αντίποινα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υποστήριξε πως ο πατέρας του έχει υπέρταση και ότι η ελληνική πλευρά δεν αφήνει να του παραδώσουν ούτε τα φάρμακά του, τα οποία κράτησαν όπως είπε, Έλληνες στρατιώτες.

Φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή

Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Παράλληλα, ο Μουσά Αλερίκ αναμένεται να απελαθεί και να επιστρέψει στην Τουρκία κάτι που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 μέρες.

Στην απολογία του είπε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι ακόμα και όταν τον πλησίασαν οι Έλληνες στρατιώτες, πίστευε πως τον πλησίαζαν Τούρκοι στρατιώτες.

Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στην περιοχή εκτελώντας εργασίες στο τελωνείο Καστανιών, που είχαν ανατεθεί από τον δήμο Ανδριανούπολης.