Θάνατος Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία: Διπλωματική πίεση για τον θάνατό του ΓιώργοY Ζαντιώτη

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

AP21279389967247

Αρμόδιες Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές στην Γερμανία παρακολουθούν στενά την υπόθεση θανάτου του 24χρονου Γιώργου Ζαντιώτη, Έλληνα μετανάστη που ζούσε στο Βούπερταλ στη Γερμανία, ο οποίος την ώρα που βρισκόταν υπό κράτηση άφησε την τελευταία του πνοή σε αστυνομικό τμήμα στο Wuppertal. 

Ο 24χρονος είχε συλληφθεί με τέτοιο βίαιο τρόπο από αστυνομικούς, που δημιούργησε πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με το εάν ο θάνατός του σχετίζεται με τη βία που του ασκήθηκε κατά τη σύλληψή του. Σε βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να τον πατούν στο έδαφος, με τον άτυχο 24χρονο να αφήνει έπειτα την τελευταία του πνοή μέσα στο κρατητήριο.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος ομογενής Γιώργος Ζαντιώτης είχε επισκεφθεί την αδερφή του στη Γερμανία. Μετά από μία έξοδό τους σε κλαμπ και ενώ βρίσκονταν σε ταξί, είχε έναν έντονο διαπληκτισμό μαζί της, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των αρχών. Λίγες ώρες μετά τη βίαιη σύλληψή του, την οποία κατέγραψε η αδερφή του σε βίντεο και φαίνονται οι αστυνομικοί να τον πατούν στο έδαφος, ο 24χρονος πέθανε μέσα στο κρατητήριο.

Δημιουργούνται συνεπώς εύλογα ερωτήματα για το εάν σχετίζεται με τη βία που του ασκήθηκε κατά τη σύλληψή. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές:

«Αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου Έλληνα πολίτη, ενόσω τελούσε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Wuppertal, επισημαίνεται ότι ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Wuppertal, και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος.

Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της πόλης Hagen και αναμένεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία θα εξετάσει το συμβάν και η οποία θα λάβει χώρα αύριο.

Η Πρέσβης μας στο Βερολίνο έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας την πλήρη ενημέρωση της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τους οικείους του θανούντος Έλληνα πολίτη».

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…