Newsroom

Newsroom

Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται όλη η περιουσία του – Καταιγιστικές εξελίξεις

Οι αρχές εντόπισαν ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεσμεύονται ακίνητα και λογαριασμοί. 

589490d9cd3a18194d2a6bba

Με εντολή της  Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)  δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του Γιώργου Τράγκα.

 Η έρευνα της Αρχής κατέληξε σε πόρισμα – φωτιά που αριθμεί πάνω από 60 σελίδες και συνθέτει διαδικασίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στις οποίες φέρεται να εμπλέκονται και πολλά ακόμα πρόσωπα . 

Η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία ενω για τα περαιτέρω, δηλαδή την άσκηση ποινικών διώξεων αρμόδια είναι η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εμπλοκή  φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, που εμφανίζεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκδοτης-δημοσιογράφος  σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ  διατηρούσαν και κοινούς Τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εμπλεκόμενα είναι και άλλα τρίτα πρόσωπα που συνέδραμαν στην διακίνηση του μαύρου χρήματος.

Μετά τη δέσμευση όλης της τεράστιας περιουσίας , στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που το συγγενικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα επιχειρήσει να προχωρήσει σε αποδοχή της κληρονομιάς θα εμπλακεί ποινικά καθώς αυτή είναι προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος , αδικήματος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.