Γιώργος Σαρρής: "Εγώ επέλεξα τον Ρανιέρι"

Ρανιέρι,

Την ευθύνη για την άκρως αποτυχημένη, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, επιλογή του Ρανιέρι, πήρε ο Γιώργος Σαρρής σε δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ. 

Στη συνέχεια δήλωσε πως θα καλέσει έκτακτο Δ.Σ στο οποίο θα αναλάβει και τις ευθύνες του, ενώ τέλος αναφέρθηκε στο θέμα του Γιώργου Καραγκούνη.

Αναλυτικά:

«Και τώρα ξανά την ίδια επιλογή θα έκανα. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος όμως. Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει ένα ηλεκτροσόκ Την πρώτη ευθύνη την έχω εγώ που επέλεξα τον Ρανιέρι. Δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και να δώσει στην ομάδα αυτό που έπρεπε.

Δεν θα ήταν σωστό να φύγει νωρίτερα. Είχαμε και ατυχίες. Αρχίσαμε με ήττα. Θεωρούσαμε ότι θα κερδίζαμε χθες και πως θα είχαμε τον καιρό μέχρι την άνοιξη να ανασυνταχθούμε. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα».

Για την επιλογή του Ιταλού τεχνικού: «Ασχολήθηκα και εγώ και ο Φύσσας με αυτή την περίπτωση. Όταν το είπα στον Φύσσα για τον Ρανιέρι, μου είπε ότι είναι η καλύτερη επιλογή».

Για τις σκέψεις του Γιώργου Καραγκούνη να παραιτηθεί: «Ο Καραγκούνης δεν παραιτήθηκε, εξέφρασε μια επιθυμία στους ποδοσφαιριστές, όμως την ανακάλεσε αυτή τη σκέψη».

Για το αν σκέφτεται ο ίδιος να υποβάλει την παραίτησή του: «Θα καλέσω έκτακτο Δ.Σ., θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα απολογηθώ σε αυτό».

Για την τοποθέτηση του Ρανιέρι όσον αφορά την επιλογή των τεχνικών στις μικρές Εθνικές ομάδες: «Ο κ. Ρανιέρι πήρε τα βιογραφικά των προπονητών και ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου μαζί με άλλα δύο άτομα και μου είπε ότι επιλέγω αυτούς. Μου είπε αφού είδε τα βιογραφικά ότι ‘θέλω τον κ. Νταμιάνο ως επικεφαλής για όλες τις Εθνικές».

Για την απομάκρυνση του Φερνάντο Σάντος: «Τον Σάντος τον παρακαλούσαμε 1,5 χρόνο και δεν δέχτηκε. Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Σάντος δήλωνε συνεχώς ότι θέλει να δουλέψει σε σύλλογο».

Για την διάδοχη κατάσταση: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον νέο προπονητή. Είναι πάρα πολύ νωρίς».