Γιώργος Παπανδρέου: Συντηρητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με δεξιές αντιλήψεις

Τι δήλωσε για την περίοδο της πρωθυπουργίας του και για τη Φώφη Γεννηματά 

5405470

Στο τεράστιο κενό και την τεράστια αγωνία που δημιούργησε στο ΚΙΝΑΛ ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, απέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, 

Όπως είπε, εάν η Φώφη Γεννηματά είχε μείνει στην κούρσα διαδοχής δεν θα μετείχε στην εκλογική διαδικασία και θα την είχε στηρίξει. Πρόσθεσε ότι με τη στάση και την αφοσίωσή της στην παράταξη, σε αρχές και αξίες, η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της ένα πλεόνασμα ήθους, ένα πολιτικό κεφάλαιο που πρέπει να τιμήσει όλος ο πολιτικός κόσμος. 

Πρόσθεσε ότι αφουγκράστηκε τις αγωνίες μετά το θάνατό της, πως αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στην παράταξη και τόνισε ότι θα παλέψει για να δώσει χώρο στην ανανέωση ιδεών. 

Εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλους τους συνυποψήφιούς του και διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι επικοινώνησε μαζί τους και τους ζήτησε να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη, λέγοντας ότι τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» τιμώντας τον αγώνα και τις αξίες μας. Εξάλλου, όπως δήλωσε, θα διεξαχθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όλα τα ζητήματα.

Στο ερώτημα εάν θα προχωρούσε σε κάποιου είδους συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε ότι πρόκειται για σενάρια που υποβαθμίζουν την πολιτική συζήτηση. Πρόσθεσε ότι δεν θα μπει σε μία συζήτηση απολιτική χωρίς πρώτα να έχουμε πρώτα μιλήσει για ιδέες και για το τι πρεσβεύει ο καθένας.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αποδείχθηκε ότι είναι ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα Μέσα Ενημέρωσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα, για τις επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις που όμως έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι πάντα θα γίνεται λάθη όταν κάποιος παλεύει, αλλά αυτό που πρέπει να κριθεί είναι το ότι οι βασικές επιλογές που έγιναν ήταν σωστές.

Ανέφερε συγκεκριμένα δικαιώθηκε η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε επίσης ότι κατά την οικονομική κρίση, όλοι βρίσκονταν απέναντι ενώ τώρα, τους έχουμε όλους συμπαραστάτες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, εάν τότε υπήρχε πολιτική συναίνεση η Ελλάδα θα έβγαινε συντομότερα από την κρίση. Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου υπήρχε πολιτική συναίνεση και η χώρα βγήκε από την κρίση μετά από δύο χρόνια ενώ στην Ελλάδα χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια.

Στην έλλειψη συναίνεσης και στην πόλωση, απέδωσε επίσης το ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…