Γιώργος Παπανδρέου: Επιμένω, το λέω και σήμερα, λεφτά υπάρχουν (video)

To πάθημα δεν έγινε μάθημά για τον πρώην πρωθυπουργό

image

Στην τηλεοπτική του επιστροφή ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε πως μάλλον δεν έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, αφού λίγο πολύ επανέλαβε την ιστορική φράση… «λεφτά υπάρχουν».

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας το «λεφτά υπάρχουν», στη συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου, σημείωσε:

«Ακριβώς το ίδιο λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν… Λεφτά υπάρχουν εάν νοικοκυρέψουμε τη χώρα, εάν χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, εάν χτυπήσουμε τη διαφθορά», επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου και συνεχίζοντας συμπλήρωσε:

«Είχα πει τότε ότι υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχουν κακές, αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς λειτουργίες στη χώρα μας, όπου τα λεφτά πέφτουν σε μία μαύρη τρύπα».

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε εκ νέου σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του είναι να ξαναγίνει το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, πραγματική κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας.

«Για να μην υπάρχουν απομιμήσεις. Και μάλιστα κακές απομιμήσεις. Και δεν το λέω σε προσωπικό επίπεδο, λέω ότι αυτή η παράταξη της παραδοσιακής Αριστεράς είναι μια συντηρητική αριστερά. Είναι η παράταξη που δοκιμάστηκε, της δόθηκαν ευκαιρίες, ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε σε εκείνη την παράταξη τη μοίρα του τόπου και αντί πραγματικά να κάνει προοδευτικές αλλαγές τι έκανε; Έκανε ότι πιο δεξιόστροφο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει ποια ήταν τα αίτια και ποιοι φταίγανε, συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε τότε με τον κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της δεξιάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της ήταν πελατειακή, δηλαδή κρατισμός, συγκεντρωτισμός, άντε μπήκαμε στην εξουσία, μοιράζουμε την εξουσία, παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη, παρεμβαίνουμε στα μέσα ενημέρωσης και δε φτιάχνουμε κόμμα ανοιχτό και δημοκρατικό», πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…