Newsroom

Pandora Newsroom

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι αντιφάσεις «καίνε» τους δύο γιατρούς – Τι αναφέρεται στη δικογραφία

Πλασμαφαίρεση χωρίς εξετάσεις ή ιατρικό ιστορικό φέρονται να εκτελούσαν οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση του Γιώργου Μαζωνάκη και απολογούνται τη Δευτέρα (14/9), ενώ έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις στις αρχικές καταθέσεις τους.

mazonakis

Αποκαλύψεις και νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ιατρείο στο Κολωνάκι, όπου κατέρρευσε και κατέληξε ο Γιώργος Μαζωνάκης, μετά την ανακοπή που υπέστη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας, στο ιατρείο πραγματοποιούνταν πλασμαφαίρεση χωρίς να έχουν προηγηθεί βασικές ιατρικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται, στους φακέλους ασθενών δεν υπήρχε προηγούμενη καρδιολογική εκτίμηση ή καρδιογράφημα, παρά το γεγονός ότι διενεργούνταν επεμβατικές πράξεις.

«Στους ιατρικούς φακέλους των ασθενών του ιατρείου, που είχαν υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε προηγούμενη καρδιολογική εκτίμηση ούτε καρδιογράφημα ασθενών, παρόλο που διενεργούνταν ως άνω επεμβατικές πράξεις, δηλαδή θεραπείες πλασμαφαίρεσης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πολλές οι αντιφάσεις

Παράλληλα, οι Αρχές εντόπισαν αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο γιατρών που είναι πλέον κατηγορούμενοι. Η Ιωάννα Γάκα ανέφερε ότι ο Μαζωνάκης έφτασε στο ιατρείο στις 16:00, ενώ άλλες καταθέσεις δίνουν διαφορετική εικόνα.

Διαφορετικά στοιχεία προέκυψαν και για τον χρόνο παραμονής του στον χώρο θεραπείας, καθώς η ίδια υποστήριξε ότι παρέμεινε για πολύ λίγο, ενώ γραμματέας του ιατρείου κατέθεσε ότι ήταν εκεί τουλάχιστον 45 λεπτά.

Αντιφάσεις καταγράφονται επίσης σχετικά με τις ιατρικές ειδικότητες των δύο κατηγορουμένων και τη χρήση απινιδωτή. Η Γάκα υποστήριξε ότι ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος προχώρησε σε απινίδωση, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατέθεσε ότι, αν και υπήρχε απινιδωτής, δεν χρησιμοποιήθηκε.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό:

«Από τη συνδυαστική ανάλυση του συνόλου του προανακριτικού υλικού, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κρίσιμων σημείων και αντιφάσεων κατά την αρχική εξέταση των κατηγορουμένων:

Ως προς την ώρα άφιξης του θανόντος, η Γάκα Ιωάννα δήλωσε ότι ο Μαζωνάκης Γεώργιος έφθασε στο ιατρείο του στις 16:00, σε αντίθεση με όσα προκύπτουν από τις λοιπές καταθέσεις μαρτύρων της κλινικής.

Ως προς τη διάρκεια παραμονής στον χώρο θεραπείας και τη λειτουργία του μηχανήματος, η Γάκα Ιωάννα δήλωσε ότι ο Μαζωνάκης Γεώργιος παρέμεινε στον χώρο θεραπείας για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν είχε ακόμη γίνει εκκίνηση του μηχανήματος. Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση της γραμματέως του ιατρείου, η οποία δήλωσε ότι ο Μαζωνάκης Γεώργιος βρισκόταν στον χώρο της θεραπείας για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Ως προς την ιατρική ιδιότητα, η Γάκα Ιωάννα δήλωσε ότι είναι ιατρός με ειδικότητα γυναικολόγου, ενώ ο Θεοδωρόπουλος Ηλίας ότι είναι ιατρός με ειδικότητα παθολόγου. Οι δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με τη δικογραφία, έρχονται σε αντίθεση με τις άδειες λειτουργίας των ιατρείων και τις υπηρεσίες που παρείχαν στους ενδιαφερόμενους.

Ως προς τη χρήση απινιδωτή, η Γάκα Ιωάννα δήλωσε ότι ο Θεοδωρόπουλος Ηλίας προχώρησε σε απινίδωση, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Ωστόσο, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατέθεσε ότι στο ιατρείο υπήρχε μεν μηχάνημα απινιδωτή, το οποίο

Επιπλέον, κρίσιμο θεωρείται όπως προκύπτει από το σύνολο της προανάκρισης ότι:

Ο χώρος αμέσως μετά το συμβάν καθαρίστηκε από τους υπαλλήλους του ιατρείου.

Οι κατηγορούμενοι ιατροί δεν συνόδευσαν τον θανόντα στο νοσοκομείο, ώστε να συνδράμουν με πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, τους ιατρούς του νοσοκομείου».

Τη Δευτέρα (14/9) η απολογία των δύο

Οι δύο γιατροί και ιδιοκτήτες του ιατρείου αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα (14/9) για την κατηγορία της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος, κατά συναυτουργία.

Οι Αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, γιατί πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη ιατρική πράξη, παρά την κατάσταση του τραγουδιστή, και γιατί δεν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Καταθέσεις ειδικών αναφέρουν ότι η πράξη απαιτούσε νοσοκομειακό περιβάλλον και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη υποστηρίζει ότι τα μηχανήματα ήταν «παρανόμως εγκατεστημένα» και ζητά την κατάσχεση και τον έλεγχό τους, καθώς και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, την απομαγνητοφώνηση της κλήσης στο ΕΚΑΒ και τον ιατρικό φάκελο του τραγουδιστή, τη στιγμή που οι δύο γιατροί επιμένουν πως τα μηχανήματα είχαν δηλωθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το 2025 και το 2026.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Μαζωνάκης: Την Δευτέρα οι απολογίες των δύο γιατρών – Αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις

Γιώργος Μαζωνάκης: Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γιατρών για τον θάνατο του τραγουδιστή

Γιώργος Μαζωνάκης: Πλεύρης, Κικίλιας και Πατούλης σε συνέδριο που η γιατρός παρουσίαζε την πλασμαφαίρεση

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Αποστολάκη: «Τραπεζικός αποκλεισμός για εκατομμύρια πολίτες» – 67 δήμοι χωρίς κατάστημα

7066619

Αποστολάκη: «Τραπεζικός αποκλεισμός για εκατομμύρια πολίτες» – 67 δήμοι χωρίς κατάστημα

«Το ΑΤΜ δεν υποκαθιστά ένα τραπεζικό κατάστημα. Όμως η πρόσβαση έστω σε ΑΤΜ αποτελεί την…

Η METLEN, η Thales Alenia Space και η Thales Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη των μελλοντικών αμυντικών διαστημικών φιλοδοξιών της Ελλάδας

m technologies2

Η METLEN, η Thales Alenia Space και η Thales Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη των μελλοντικών αμυντικών διαστημικών φιλοδοξιών της Ελλάδας

Αξιοποιώντας τεχνολογίες που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πραγματικές διαστημικές αποστολές και έχουν αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα, ένα…

Ινδία: Οι «Κατσαρίδες» κατακλύζουν το Νέο Δελχί – Νέες κινητοποιήσεις με στόχο την κυβέρνηση Μόντι

AP26283566729900

Ινδία: Οι «Κατσαρίδες» κατακλύζουν το Νέο Δελχί – Νέες κινητοποιήσεις με στόχο την κυβέρνηση Μόντι

Αποκλεισμένο παραμένει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το κέντρο στην ινδική πρωτεύουσα - Χιλιάδες προληπτικές προσαγωγές…

Οι Προτάσεις μας

Αν Κάρσον: Ποιητική της εκστατικής συμπίεσης, της ρωγμής και της υλικής μνήμης

Αν Κάρσον Anne Carson

Αν Κάρσον: Ποιητική της εκστατικής συμπίεσης, της ρωγμής και της υλικής μνήμης

Πώς η Καναδή ποιήτρια ανασκάπτει τα σπαράγματα της κλασικής αρχαιότητας, επιστρατεύει μια πυρακτωμένη αφαίρεση και…

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

tsiotsopoulos1

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

Το koutipandoras.gr συναντά τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο σε μια post-apocalyptic κουβέντα για την τέχνη του σήμερα,…

Π. Ρούπος στο koutipandoras.gr: Δουλειά του κωμικού είναι να στηλιτεύσει καταστάσεις δυσαρεστώντας πιθανώς τους υπευθύνους αυτών

3 2

Π. Ρούπος στο koutipandoras.gr: Δουλειά του κωμικού είναι να στηλιτεύσει καταστάσεις δυσαρεστώντας πιθανώς τους υπευθύνους αυτών

Ο φασισμός στην κοινωνία και οι νέοι μηχανισμοί στοχοποίησης

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνδρος: Καταγγελία για βρέφος με γαστρεντερίτιδα που ταξίδεψε στην Αθήνα και περίμενε οκτώ ώρες στο Παίδων

thorstenf baby 4077353

Άνδρος: Καταγγελία για βρέφος με γαστρεντερίτιδα που ταξίδεψε στην Αθήνα και περίμενε οκτώ ώρες στο Παίδων

Παράλληλα, η πολύωρη αναμονή που καταγγέλλεται στο νοσοκομείο Παίδων θέτει ερωτήματα για τη δυνατότητα έγκαιρης…

Θεσσαλονίκη: «Χωρίς τις ζαρντινιέρες, το ΙΧ θα περνούσε από πάνω μου», περιγράφει θαμώνας του καταστήματος που καρφώθηκε ΙΧ

thessaloniki

Θεσσαλονίκη: «Χωρίς τις ζαρντινιέρες, το ΙΧ θα περνούσε από πάνω μου», περιγράφει θαμώνας του καταστήματος που καρφώθηκε ΙΧ

«Επικρατούσε ένα χάος, βασικά πανζουρλισμός. Όλα τα τραπέζια φύγανε, οι ζαρντινιέρες σπάσανε, το τραπέζι που…

Γονίδης για Κασιδιάρη: «Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα τα ξανάλεγα, δεν είμαι φασίστας είμαι αρτίστας»

go

Γονίδης για Κασιδιάρη: «Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα τα ξανάλεγα, δεν είμαι φασίστας είμαι αρτίστας»

Ο Σταμάτης Γονίδης συνεχίζει να προκαλεί «ξεπλένοντας» ουσιαστικά τον Ηλία Κασιδιάρη