Γιώργος Καραϊβάζ – Σωκράτης Γκιόλιας: Οι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν

Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε δολοφονηθεί με 16 σφαίρες

NewsRoom 09/04/2021 | 17:43

Μνήμες από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τον Ιούλιο του 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη ξυπνάει η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε δολοφονηθεί με 16 σφαίρες. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, ωστόσο,  μια σειρά στοιχείων όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc τον Αύγουστο του 2013, δεν διερευνήθηκαν και ο δημοσιογράφος και διαχειριστής του γνωστού «troktiko», έμεινε στην ιστορία ως ακόμη ένα θύμα της τρομοκρατίας. Τα ερωτήματα ωστόσο που πλανώνται πάνω από την υπόθεση, σχεδόν δέκα χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, παραμένουν αναπάντητα και οι δράστες ασύλληπτοι.

Το χρονικό του εγκλήματος Γκιόλια

Ήταν λίγο μετά τις 5.00 το ξημέρωμα, όταν τρεις άγνωστοι, ντυμένοι με στολές αστυνομικών, χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματός του στην Ηλιούπολη και του ζήτησαν να κατέβει. Προκειμένου να τον πείσουν, μάλιστα, του είπαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Επρόκειτο για ένα ασημένιο Smart, το οποίο ο Γκιόλιας είχε ούτως ή άλλως ασφαλισμένο. Αν και θα μπορούσε να διαπιστώσει αν πράγματι κάποιοι του κλέβουν το αυτοκίνητο απλώς βγαίνοντας στο μπαλκόνι παρ’ όλα αυτά, αποφασίζει αβίαστα να κατέβει και να ανοίξει την πόρτα στους δολοφόνους του. Ο Γκιόλιας, λίγα δευτερόλεπτα μετά, πέφτει νεκρός χτυπημένος από 16 σφαίρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφασή του παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας τον πρώην επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη για σχέση με την υπόθεση του δολοφονημένου Γκιόλια.

Πηγή: documentonews.gr